Méér Merkel-vrede kunnen we niet aan

Kanselier Merkel heeft gisteren in Nederland de ‘Four Freedoms Award’ – nota bene: een vredesprijs! – van de Roosevelt-Foundation in ontvangst mogen nemen.  Daarmee staat ze nu te pronken samen met voorgangers, John F. Kennedy, Nelson Mandela, Kofi Annan en Dalai Lama.  Ze zou haar prijs ‘verdiend’ hebben voor haar rol in de vluchtelingen-, Oekraïne- en financiële crisis.

De paus overweegt om een encycliek over een zaligverklaring ‘bij leven’ rond te sturen…

RT maakte er een (Duitse) reportage over:

Het spijt ons: geen vertaling beschikbaar.

Four Freedoms Award

 

6 gedachten over “Méér Merkel-vrede kunnen we niet aan

 1. Ik zou er niet van verschieten dat haar vriend Erdogan die vredesprijs ook zou krijgen ,zeker wanneer hij erin slaagt de Koerden uit te roeien

 2. Iemand die Europa aan de islamieten verkoopt, verdient geen vredesprijs, maar zou achter tralies moeten zitten.

 3. Het is mooi dat betoon van naastenliefde tegenover zogezegde uitgeputte fluchtelingen die niets anders wensen dan te worden opgenomen in een MODERNE leefbare maatschappij met allerlei voorzieningen om het leven dragelijk en aangenaam te maken . Dat is iets waar ze in het MO kunnen naar fluiten .De Paus zal zeker een traan hebben weggepinkt bij zoveel “goeds” . De zaligverklaring van Angelleke , bij leven zal zeker plaatsvinden .Intussen worden de schapen van de Paus vervolgd en afgeslacht door datzelfde volk waar Merkel zo tuk op is . De Paus vergeet dat hij ook een ongelovige is , die volgens de meest vrome Moslims dient te worden afgeslacht .Hij zou beter Allah uitscheiten voor het rot van de straat , dan hadden we tenminste een Paus . Merkel schijnt niet te beseffen dat ze haar volk serieus in de problemen heeft gestort . Voor mij geen Heilig Merkelbeeldje op mijn schouw naast de heilige Rita.

 4. Straf dat de tegenstanders voor die vredesprijs aan Merkel (het groene hout zou je toch mogen verwachten) er de standpunten van Roosevelt bij sleuren, waaraan ze niet zou voldoen. Of Roosevelt, met zijn troepenzegemacht in Duitsland, aan de vier punten voldeed is de vraag. En die moet met nee beantwoord worden.
  vrijheid van meningsuiting (nee, vandaar Der Fragenbogen)
  vrijheid van godsdienst (nee, ideologie valt onder die vrijheid)
  vrijwaring van gebrek (nee, uitgelokte hongersnood)
  vrijwaring van de angst. (nee, voortdurende, rancuneuze bombardementen als alles al plat gegooid was)

 5. Het gaat hier dan ook de prijs voor het “hoogverraad” van IM Erika.
  Dit hoogverraad is dan ook een gelegenheid om terug te gaan in de tijd, en meer bepaald naar de val van Konstantinopel :
  http://quer-denken.tv/konstantinopel-das-schicksal-der-welt/
  met als titel :”Konstantinopel – das Schicksal der Welt 21. April 2016 von Niki Vogt ”
  Een citaat :
  “Alle Bemühungen des damaligen, europäischen Kaisers Johannes VIII, Westeuropa vor der „Türkengefahr“ zu warnen, wurden ignoriert. Als die Belagerung begann, bat Kaiser Konstantin XI. von Konstantinopel Europa um Hilfe. Es kamen 700 Mann. 7000 Verteidiger standen gegen 150.000 Eroberer. Konstantinopel wurde durch die Dummheit und Sorglosigkeit Europas verloren. Die Türken gewannen immer weiter an Boden, bis sie vor Wien standen. Ein verzweifelter, grausamer Abwehrkampf unter Aufbietung aller Kräfte rettete Europa unter großen Opfern davor, überrannt zu werden.(=einde citaat).
  Met heeft het in de tekst over “Dummheit” en “Sorglosigkeit” maar lafheid en verraad zijn hier beter op hun plaats. Lafheid en verraad die vandaag ook dominant aanwezig zijn. De gevolgen hiervan zijn nog dramatischer dan na de val van Konstantinopel!!
  Na de val van Konstantinopel heeft men de Turken kunnen tegen houden bij Wenen. Vandaag zitten ze overal binnen de grenzen en binnen het staatsapparaat.
  Een beschrijving van de “val van Konstantinopel ” :
  http://gatesofvienna.blogspot.be/2006/05/memorial-day-try-this-one-may-29-1453.html
  met een citaat :
  “And the servants prepare the Victory Feast. The feast during which (in defiance of the Prophet) Mehmet II got drunk on the wines of Cyprus and, having a soft spot for young boys, sent for the firstborn of the Greek Orthodox Grand Duke Notaras. A fourteen year-old adolescent known for his beauty. In front of everyone he raped him, and after the rape he sent for his family. His parents, his grandparents, his uncles, his aunts and cousins. In front of him he beheaded them. One by one. He also had all the altars destroyed, all the bells melted down, all the churches turned into mosques or bazaars. Oh, yes. That’s how Constantinople became Istanbul. But Doudou of the UN and the teachers in our schools don’t want to hear about it.
  (=einde citaat).
  Nog een bron :
  http://www.eyewitnesstohistory.com/constantinople.htm.
  Ik verwijs naar de tekst.
  Deze 2 bruggetjes zijn al voldoende om een “gedacht” te hebben van de Turken.
  In plaats van onnozelheden te verkopen over Erdogan, zijn er andere en betere argumenten om het Turkse gevaar in beeld te brengen. De val van Konstantinopel is er zo één. Een val die elk jaar met de gepaste eerbied zou moeten herdacht worden, en tevens als een waarschuwing van wat ons te wachten staat, door verraad en lafheid.

Reacties zijn gesloten.