Het bisschoppelijk gat in het hek

Ons verbaast niets meer.  Een paus die moslims gaat halen en een thuis aanbiedt in Rome.  Een bisschop die weigert een grensafsluiting te laten plaatsen op gronden toebehorend aan de kerk  tegen de  moslim invasie in Oostenrijk.

Zoveel christelijke naastenliefde is niet te slikken.  Alleszins niet door ons.  Daarvoor zijn wij niet deemoedig en volgzaam genoeg.

We schreven al over het hekwerk dat aan de Oostenrijks-Hongaarse grens opgericht wordt om de illegale invasie te doen stoppen.  Niet zo in Moschendorf, Burgenland, waar er een opening moet blijven omdat de aartsbisschop, mgr.  Ägidius Zsifkokvics, vindt dat het ‘tegen de geest van het evangelie, tegen de richtlijnen van de paus’, kortom tegen de Gutmenschen-Willkommen-boodschap van de rooms-katholieke kerk indruist.  Ägidius voelt een bijna fysische ‘tegenzin’ en verwijst naar het jaar van de barmhartigheid en sleurt er zelfs Sint Maarten bij.

En: ‘We moeten de huidige problemen aan de wortel aanpakken.  Dus: gedaan met de georganiseerde mensensmokkel, gedaan met wapenleveringen uit Europa, gedaan met oorlog en doelbewuste destabilisering in het Midden-Oosten, gedaan met uitbuiting van grondstoffen en landbouw in Afrika door Europese concernen.  Al het andere zijn schijngevechten.’

De VSA, Saoedi-Arabië, de Golfstaten, China en Goldman Sachs vernoemt hij niet.

En: ‘Ik zou een slechte bisschop zijn als ik op de angst van de mensen geen christelijke antwoorden zou kunnen geven.  En dit antwoord is niet de afsluiting maar wel een gat in het hekwerk.’

Van zoveel naastenliefde, bespaar ons, Heer.

FVE

Oostenrijk schuift stilaan richting Visegradlanden

Krone.at

 

 

9 gedachten over “Het bisschoppelijk gat in het hek

 1. Er zijn nu eenmaal mannen met moed en er zijn er zonder.

  Tijdens een bezoek van Poetin aan het joodse museum in Moskou op 19.06.2013, zaten de volgende historische feiten nog duidelijk in zijn achterhoofd:
  in de periode 1917-1939 oefenden bolsjewistische joden de totale controle over Rusland uit op een manier die je volkerenmoord kan noemen en in het bijzonder op orthodoxe christenen. Niet alleen Poetin maar alle Russen zijn daarover zeer in het reine.
  Hij antwoordde toen op de uitleg die hij kreeg:’ iets komt me juist in de geest. De eerste Sovjet regering bestond uit circa 85% joden. Die politici van de overwegend joodse Sovjet regering werden door een valse ideologische wereldbeschouwing geleid.’

  Hij zei het diplomatisch, iets wat mgr Agidius ook zou kunnen proberen. Als hij er de moed toe heeft.

 2. beste Monseigneur,

  – een christelijk antwoord op de angsten van de mensen is een gat maken in het hekken?
  En de terechte angsten van de miljoenen Europese mensen die overspoeld worden met heel veel terroristisch gespuis dat zich achter een misdadige godsdienst verbergt,
  zijn dat voor u geen mensen misschien? Moeten die niet beschermd worden?

  – en op uw gebrabbel van : ” gedaan met de georganiseerde mensensmokkel, gedaan met wapenleveringen uit Europa en….” is mijn antwoord: als elk Europees land dat perverse Schengengedoe zou verlaten, en elk zijn grenzen zou afsluiten/controleren, zal de invasie vanzelf algauw gecounterd worden en zullen de mensensmokkelaars werkloos worden… En laat de landen die ze nu massaal binnenlaten en gewoon naar ons doorsturen (Italië, Spanje, Griekenland,…) er zelf voor opdraaien.

  – Wat je ons nu door de strot aan het duwen bent, is noch min noch meer georchestreerde zelfmoord. Europa kan die foliekes simpelweg niet meer betalen.

  Quousque

 3. En als de paus en zijn bisschoppen zo blijven doorgaan zijn er straks geen katholieken meer, ik begin het moeilijk te krijgen als ik zeg dat ik nog een katholiek ben, ik vraag me af noe lang ik dat nog zal kunnen zeggen.

 4. Zoiets noemen ze “”Monseigneur”” Ik heb daar een andere titel voor maar durf dat niet te schrijven omwille van de automatische censuur knop van de redactie ! En ….
  “”MoNsEiGnEuR “” vertegenwoordiger van Jezus op aarde , heb je het kindermisbruik van uw “herders” al onder controle

  • Prins Laurent is niet de enige Coburger met fratsen ..

   stond hij er wel op dat iedereen hem aansprak met ‘monseigneur’.

 5. Het gat in in het katholiek onderwijs. GvA bloklettert op voorpagina: moslim leraars welkom in katholiek onderwijs.

Reacties zijn gesloten.