Marokko wil elk contact met Israël strafbaar maken

Een meerderheid van de Marokkaanse parlementsleden wil dat het voor Israëliërs verboden wordt om nog langer naar Marokko te reizen. Ook willen ze het Marokkanen verbieden nog langer handel te drijven met Israëliërs.  Als de wet aanvaard wordt zal elk contact – economisch, politiek, cultureel, privé of indirect, strafbaar worden gesteld met 2 tot 5 jaar gevangenis en een boete van € 10.000 tot € 100.000.  Daarbovenop is er de kans op het verlies van pensioenrechten, ontslag of het intrekken van de Marokkaanse nationaliteit.

Het wetsvoorstel werd ingediend door vijf partijen in het parlement, daarbij inbegrepen de partij van de premier Abdelilah Benkirane. Samen vertegenwoordigen die partijen meer dan 70% der stemmen.  Begin van de zomer werd het ontworpen onder de titel “Strafbaar maken van het normaliseren der relaties met de Israëlische gemeenschap.” Quasi onopgemerkt ging het voorbij.

Tot 1940 woonden er ongeveer 300.000 Arabische Joden in Marokko. Anno 2013 zijn daar nog 9.000 van over: de meesten zijn Marokko allang “verwijderd” of buitengepest. Dit is de meeste Arabische Joden overkomen: sinds 1940 zijn ongeveer 900.000 Joden de Arabische landen uitgetrapt, vaak moesten ze al hun bezittingen achterlaten.

Da’s andere koek dan een gebruik rond Sinterklaas en Zwarte Piet.  Gaan de VN nu ook uit hun politiek-correcte sloffen schieten?  En hoe zit het met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens?  En alle andere internationale akkoorden over discriminatie, nazisme, antisemitisme?

Het Simon Wiesenthal Centrum heeft de Marokkaanse koning om zijn tussenkomst verzocht.

Times of Israel

4 gedachten over “Marokko wil elk contact met Israël strafbaar maken

  1. Dit geeft glashelder aan hoe de ” vredelievende verdraagzame moslim, die zichzelf altijd gediscrimineerd voelt ” zelf discriminatie en racisme hanteert. Wie er nog aan moest twijfelen wie HIER de racisten zijn, ik hoop dat bij deze alle twijfel is weggenomen.

  2. lijkt me geweldig moeten we een voorbeeld aan nemen lijkt mij, alle marokkanen die contact hebben met marokkanen zonder nederlands paspoort hun nederlands paspoort afpakken en over de grens trappen, gaat nooit gebeuren natuurlijk dan heeft binnen 2 jaar de pvda geen kiezers meer over

  3. Zou Marokko ook zo een maatregel niet kunnen nemen t.o.v. België.!!!
    We zouden van heel wat ellende bespaard worden door het reisverbod naar België , en de betaling door België van o.a. kindergeld voor kinderen in Marokko zou dan ook gestopt worden..
    Hier zit inderdaad “muziek in….” Kan het Vlaams Blok niet bemiddelen bij de Marokkaanse koning??

  4. Laat uw fantasie de vrije loop…..Wat zou er gebeuren indien Israel zou blokletteren …”.Israel wil elk contact met Marokko strafbaar maken ” ……Kristallen bol niet nodig om een blikje in de toekomst

Reacties zijn gesloten.