Marokko: niet alleen grootste exporteur van cultuurverrijkers maar ook van hasj

 

MarnixlogoMarokko eerste hasj-exporteur in de wereld 

Marokko is de grootste exporteur van hasj in de wereld, volgens het meest recente rapport van de International Narcotics Control Board (INCB). Ook is Marokko de eerste cannabishars-leverancier van Europa.

Volgens de organisatie is 72% van de cannabishars in beslag genomen door de douane in de wereld in 2011, afkomstig uit Marokko.

In 2010 werd in Marokko 47.400 hectare land gebruikt voor cannabisteelt. In 2011 wisten de Marokkaanse autoriteiten 138 ton cannabishars in beslag te nemen.

Cannabis verlaat Marokko vooral via Sebta, Melilla en de haven van Tanger, aan boord van speedboten, zegt de INCB.

In Marokko wordt steeds meer gepleit voor een legalisering van cannabisteelt. De Istiqlal stelt bijvoorbeeld een industrieel en medisch gebruik van cannabis voor.

Een rapport van het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en ​​drugsverslaving (EWDD) stelde in juni vorig jaar ook dat Marokko de grootste hasj-exporteur naar Europa was. Europa is ’s werelds grootste cannabismarkt.

Bron: http://www.bladna.nl/marokko-hasj-exporteur-wereld,05543.html

Opmerking van Marnix:

Zie ook:Marokkanen hebben cannabismarkt België in handen

http://www.gva.be/nieuws/experts/johndewit/belgie-telt-15-000-cannabistelers.aspxhttp://www.gva.be/nieuws/experts/johndewit/marion-van-san-brengt-belgische-illegalen-in-kaart.aspx

http://www.gva.be/nieuws/experts/johndewit/antwerpen-wil-illegale-drugsdealers-onmiddellijk-het-land-uit.aspx

2 gedachten over “Marokko: niet alleen grootste exporteur van cultuurverrijkers maar ook van hasj

  1. Volgens mijn onbetrouwbare tipgever in de gore regenjas zou de koninklijke (zonder hoofdletter) famile van Marroko nogal zwaar betrokken zijn in die handel.

  2. Wanneer je deze handel aanpakt pak je de alochtonen. Zo als daar zijn de OCMW-trekkers met de BMW’s en Mercedessen.
    Procureur DAEMS werd verguist, want hij is een racist. Hij weet immers, zoals tientallen anderen op dat niveau, De Witte van het ‘KGB-centrum voor de gelijkheid’ inbegrepen, waar Mohammed de mosterd haald.
    Dit land is reeds al zodanig ‘gederailleerd’ dat elke actie en of reactie naar activiteiten waarbij dat volkje MOGELIJK betrokken is , zelfs als er maar aan gedacht wordt, door de linker vleugel van de gemeenschap bij voorbaat veroordeeld. Want de racisten zitten rechts in de zaal.

Reacties zijn gesloten.