Cijferdans

Cijferdans

56517 naturalisatiedossiers wachtten begin februari nog op verdere behandeling.

In 2012 werden gemiddeld 102 asielzoekers per maand opgevangen in 12 hotels.

Totale kostprijs hiervan: 1.419.731 euro.

Gemiddeld pensioen in het land b:, al naargelang uw professioneel statuut :

2.273 EUR (ambtenaar)

1.077 EUR (loontrekkende)

758 EUR (zelfstandige)

1.119 EUR (algemeen gemiddelde)

Gemiddelde kostprijs rusthuis: variërend van € 47 tot € 64 per dag plus allerlei kosten, zoals dokter, apotheker, behandelingen, ergo en kine, kapper, pedicure, was, toiletartikelen, snoep, kleding…

Reken zelf maar uit wie verplicht wordt onder een brug te slapen als hij geen serieuze appel voor de dorst opzij gezet heeft.

Florent Van Ertborn

2 gedachten over “Cijferdans

 1. Ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken ik zie de toekomst voor vele mensen van onze generatie ( 55 tot 60 jarigen ) zeer somber in. Wat gaat het worden voor onze kinderen en kleinkinderen?

 2. Dat ouder worden inderdaad altijd geen pretje is – al ware het maar vanwege de hieraan verbonden kosten – moge blijken uit volgende gegevens ontleend aan Test Aankoop van maart/april 2013:
  – In 60% van de gevallen kost het rusthuis meer dan het maandinkomen van de bewoner; in 22% van de gevallen zelfs MINSTENS 500 euro meer per maand.
  Maar dat is niet natuurlijk niet alles. Kijk maar naar de wachttijden:
  – Men dient bijna gemiddeld 7 maanden te wachten alvorens geplaatst te worden in een rusthuis.
  Meer dan één op de tien senioren kan pas na een jaar of meer naar een rusthuis.
  De gemiddelde wachttijd bedraagt 7,5 maand in Vlaanderen, 6,5 maand in Brussel en 4,5 maand in Wallonië.
  Het leven in een rusthuis gaat ook niet altijd over rozen. Iets meer dan de helft van de ondervraagden – vooral familieleden van rusthuisbewoners die niet meer zelfstandig zijn – heeft ooit al één of meerdere keren ernstige problemen ervaren. In de meeste gevallen hadden die betrekking op de dagelijkse hulp (bv. De bejaarde wassen of uit bed helpen). Meestal is het personeel tot het minimum beperkt uit financiële overwegingen en kunnen de verzorg(st)ers dus erg weinig tijd aan elke rusthuisbewoner besteden. Andere vaak voorkomende klachten gaan over de gebrekkige medische informatie voor de familie en de toediening van geneesmiddelen.
  Bron Test Aankoop.

Reacties zijn gesloten.