Maggie De Block moet een tandje bij steken

Vlaamse tandartsen liggen overhoop met Waalse

Een splitsing van het budget, waarbij iedere gemeenschap zijn eigen overschrijding moet compenseren, is voor het Verbond ook een oplossing.

 

In Wallonië studeren te veel tandartsen af, waardoor het budget van de ziektekostenverzekering de pan dreigt uit te rijzen. Dat zegt woordvoerder Stefaan Hanson van het Verbond der Vlaamse Tandartsen vandaag in De Standaard. Elk jaar mag er maar een beperkt aantal artsen en tandartsen zich vestigen en een Riziv-nummer aanvragen. Om aan die quota te voldoen, is in Vlaanderen het ingangsexamen geneeskunde ingevoerd, maar niet in het Franstalig onderwijs. Volgens Hanson zitten er in het eerste jaar tandarts van de Franstalige universiteiten nu 700 studenten, terwijl slechts 70 zich na hun studies mogen vestigen als tandarts. Het Verbond schat ook dat er jaarlijks 280 afstuderen.
De Vlaamse tandartsen willen dat minister van Volksgezondheid Maggie De Block het quotasysteem behoudt en Franstalig België dwingt om maatregelen te nemen.  Lees verder…

1 gedachte op “Maggie De Block moet een tandje bij steken

  1. Ik snap niet dat Vlaamse tandartsen willen dat het quotasysteem behouden blijft. Na 30 jaar de zelfde tandarts te hebben gehad, willen wij van tandarts veranderen, ook vanwege onze verhuizing. Het is quasi onmogelijk om bij een tandarts binnen te geraken. Ofwel neemt hij geen patiënten meer aan of wel moet je bijna 2 maanden wachten voor je mag komen. Begrijpen wie kan.

Reacties zijn gesloten.