Maak u geen illusies: de elektriciteitsfactuur zal niet meer dalen!

Wij hebben sinds ons heugenis twee meters: één voor dagtarief en één voor nachttarief. Het voordeel van nachttarief werd in de loop de jaren steeds kleiner. Maar toch is het nu nog altijd voordeliger de “huur” van een tweede meter te betalen en daarvoor goedkopere stroom tijdens de nacht en het weekeinde te kunnen gebruiken. Het doel was toch om het elektriciteitsverbruik beter te kunnen verspreiden over de daluren. Meer dan de helft van onze factuur is voor nachtstroom. We wassen de vaat en vuil linnen ‘s nachts of in het weekeinde. Idem dito voor het drogen van de was indien het weder te slechts is. Toestellen werden slechts aangekocht als er een timer op zat. We maaien het gras (elektrisch) in het weekeinde. Idem dito voor het scheren van hagen. Of de auto stofzuigen. Of andere klussen met zware elektrische toestellen.

Bij de overschakeling naar “een nieuwe methode voor de berekening van de elektriciteitsfactuur” zal de meter voor nachtstroom verdwijnen. Heel die capaciteitszever werd door ons gezin sinds tientallen jaren toegepast. Wij waren voorbeeldige spreiders van het gebruik. Getuige: onze elektriciteitsfactuur. Het verschil met de toekomst is… dat het toen aangemoedigd werd door een lager tarief terwijl ons nu een hogere factuur door de maag gesplitst zal worden.

Dank u, VIVALDI. En kom nu niet af dat de regering daar niets kan aan verhelpen. We zijn immers verplicht met z’n allen afstand doen van fossiele brandstoffen. Weg met de gasverwarming… enkele jaren geleden kregen we nog een subsidie om over te schakelen op een hoge rendementsketel. Hebben we toen aangeschaft en de oude buiten gegooid. En een nieuwe schouw laten bouwen. Blijkt dat we deze nu ook al kunnen afschrijven. We hebben toen de mogelijkheid onderzocht om een warmtepomp te installeren. Heel ons huis afbreken, de tuin omploegen leek niet haalbaar. Een bodem-warm-water-oppompsysteem niet realiseerbaar. Zeker niet hier. Men zou te diep moeten boren en ons huis zou instabiel worden. Bovendien zouden alle radiatoren moeten vervangen worden. Op welk droomeiland leven die klimaatidioten eigenlijk?

En dat allemaal omdat de klimaatideologen ons hun waanzin opgedrongen hebben. Zijn die allemaal buiten zinnen? Wie kan dit financieel aan? Auto’s op benzine, diesel… e.d…. worden verboden. Verwarming op olie, gas, kolen, gas… verboden. Alles moet elektrisch. Alsof O.L.Heer een kabel uit de hemel naar beneden laat hangen waarmee heel de wereld energie genoeg krijgt om fabrieken te laten draaien, vliegtuigen te laten vliegen, auto’s te laten rijden, huizen verwarmd of gekoeld worden, het eten bereid, kleding gewassen… want met de klapwiekende gedrochten en de zgz. “gratis” zonne-energie komen we er niet. Wat er telkens bij verzwegen wordt is dat deze jaar na naar minder energie leveren en ten slotte moeten vervangen worden. En dan hebben we het nog niet over het brandgevaar bij de batterijen van de elektrische auto’s en fietsen gehad. Waardoor zonder enige twijfel voor iedereen de brandverzekering zal stijgen.

Ze – de elite – vliegen met honderden naar een Sharm el-Sheik in Egypte, logeren in dure hotels, om te beslissen dat wij – het klootjesvolk – de buikriem moeten aanhalen.

De overheid schiet tekort. Het is niet de taak van de bevolking om zelf voor elektriciteit te moeten zorgen. Water, gas, elektriciteit e.d. zijn nutsvoorzieningen waarvoor de overheid verantwoordelijk is. Zo niet, dan hoeven we ook geen belastingen meer te betalen. Wat volgt? Moeten we zelf het wegdek onderhouden? Paden voor voetgangers of fietsers aanleggen? De lampen van de straatverlichting vervangen? Of dichtgroeiende grachten vrij maken?

We zijn niet boos, we zijn razend.