Maak kennis met de bijna keizer Heinrich XIII Prinz Reuß

Voor wie zich afvraagt wie die onbekende prins is, de prins die naar verluidt heel de Bundesrepublik in rep en roer zette om de troon van het Reich in ere te herstellen: U ziet hem hier op het Worldwebforum met een toespraak over de achtergronden van de politiek en Duitsland. Wees niet al te kritisch over de uitspraak van zijn Engels. Het is niet ongewoon in Duitsland… ze krijgen immers alles gesynchroniseerd voorgeschoteld.

Hij doet een sprong in het verleden: zijn sibbe gaat meer dan 11 eeuwen terug in de tijd. Grootvader vermoord. Zijn vaders bezittingen werden allemaal in beslag genomen en onteigend. Sovjetbezetting, communisme, DDR. Meer dan 180 processen werden gevoerd. Hij stelt dat alle grote advocatenkanselarijen schatplichtig zijn aan de overheid die hen grote zaken toespeelt. En dat ze daarom slachtoffers van de regel- en bezitsdrang van de overheid niet kunnen verdedigen tegen de staat. Hij stelt dat de scheiding der machten de facto niet bestaat. Rechters en procureurs zijn volgens hem aan handen en voeten gebonden aan de overheid.

We zijn nooit te beroerd om e.e.a. te vertalen naar het Nederlands maar dit overstijgt ons geduld. Als Engels op z’n Duits uitgesproken wordt, als de ondertiteling dan bovendien door door een taalcomputer geschreven wordt, dan wordt het één groot Babels kluwen.

Mocht u zin hebben, dan kan u via de icoontjes onderaan de ondertiteling, vertaling (!) en geschreven tekst oproepen. Hou dan in uw achterhoofd dat dit dikwijls vanuit een fonetische taalbenadering gehanteerd wordt. U kan het ook gewoon laten… U mist eigenlijk niet veel…

Mocht u alsnog geïnteresseerd zijn in des Kaisers stamboom, dan kan u die hier bekijken. Trek er gerust een paar uurtjes voor uit: https://de.wikipedia.org/wiki/Stammliste_des_Hauses_Reu%C3%9F