Liever kwijt dan rijk

‘Brussel kan het niet als stadsstaat’

‘… U kent het boek van Remi Vermeiren, België, de onmogelijke opdracht? Ik lees even voor uit een passage over de transfers naar Brussel.

Brussel krijgt 46 miljoen euro voor zijn internationale rol, 55 miljoen euro voor de Europese toppen, 25 miljoen euro voor taalpremies. Taalpremies voor de Yvan Mayeurs en Françoise Schepmansen waarschijnlijk…

En ik ga voort: 108 miljoen euro voor de hoofdstedelijke functie, een functie die Brussel zelf niet wil, want dat staat de région à part entière in de weg.

We gaan verder: 105 miljoen euro voor mobiliteit, en 82 miljoen euro voor de dode hand. Tot zover het gewest. Daarbovenop krijgen de gemeenschapscommissies ook nog eens 67 miljoen euro, en daarbovenop krijgt Brussel nog 32 miljoen voor de pendelaars, opdat we zouden mogen komen werken! Internationale ambtenaren in de stad? Plus 117 miljoen!

Net dat is het grootste verschil tussen flamingantisme en belgicisme: flamingantisme vraagt niets. Vlamingen vragen eigenlijk weinig van Brussel, behalve dan de correcte behandeling van het geld dat we geven, en het respecteren van de grenzen. Vlaanderen is wel tegen de bestuurscultuur van een gewest dat niet eens kan uitmaken of deze of gene tunnel de bevoegdheid is van het gewest, dan wel van de stad. Het stadsstaatje kan het niet, en moet daarom zeker niet uitgebreid worden ten koste van ons…’

Lees het opiniestuk Rondas laat Brussel los’ in Doorbraak.

We willen bij deze graag nog eens herinneren aan de toespraak van de moedige Frans Crols tijdens de IJzerwake in Steenstrate (2009): Laat Brussel vallen. Leve de Verenigde Nederlanden.

1 gedachte op “Liever kwijt dan rijk

 1. Het bevestigt nogmaals wat ik reeds meermaals heb geschreven. Het is meer dan tijd om Brussel op een georganiseerde manier te verlaten. Laat ze vervolgens gaar koken in hun eigen vet. Zet er ook een muur rond, want het zal nodig zijn.
  Als zelfs de franstaligen Brussel verlaten, dan is het hoog tijd dat de Vlamingen dit ook doen, hoe hartverscheurend dit ook zal zijn, maar er is geen andere keuze.
  Brussel is een bodemloos vat, een Palermo aan de Zenne, crimineel, corrupt en decadent. Rot tot op het bot. Een etterbuil, die al het gezonde weefsel aantast, dat er rond ligt. Een Braziliaanse “favela….”, met een gigantische profitariaat, gepaard gaande met een zwarte economie en een bloeiende (georganiseerde) misdaad.
  Dit alles op kosten en ten koste van “les flamins”, die daarvoor speciaal geconcipieerd werden. Dit laatste is dan ook een algemeen gekend en ook een normaal gegeven binnen de Brusselse fauna en flora, verblind als deze zijn door hun superioriteitscomplex..
  Welk nut kan Brussel dan nog hebben voor Vlaanderen =GEEN.
  Het probleem is echter, en zoals steeds, de verraders aan Vlaamse kant, die met met de belgische bezetter collaboreren.
  Spijtig genoeg komen hierbij dan ook nog de “naïeven” binnen de Vlaamse partijen en organisaties. Het is begrijpelijk, maar op een bepaald ogenblik moet men inzien dat de appel rot is, en tot hiertoe is er nog geen enkele rotte appel opnieuw gezond geworden.
  Brussel is gewoon hopeloos..!!! Het is immers ook het gevolg van de ramp van 1830.

Reacties zijn gesloten.