Jobs, jobs, jobs

Hongarije zet criminelen aan het werk.  Kunnen ze zich tijdens hun hechtenis toch nog nuttig maken voor de maatschappij.

In de gevangenis van Marianosztra zitten honderden criminelen jarenlang vast. Ze zijn veroordeeld wegens zwaar geweld of moord. Vrijwel alle gedetineerden werken om hun dagelijkse maaltijd te betalen.

De Hongaarse staat heeft een groep zwaarbeveiligde gevangenen verplicht tot speciale arbeid. Per dag moeten ze honderd rollen prikkeldraad produceren. Er is haast bij, want het scheermesprikkeldraad is nodig om migranten in heel Europa tegen te houden.

Lees er meer over bij Nieuwsuur (met video).

5 gedachten over “Jobs, jobs, jobs

  1. Scheermesprikkeldraad , die hongaarse lievelingen zullen er niet genoeg van kunnen produceren als het ook wordt verkocht en aanbevolen aan de andere Europese landen , om iedere particulier , eigenaar van een huisjeweltevree te beschermen . Mogelijk komt er geen verbod omdat een inbreker zich zou kunnen kwetsen bij het binnendringen van een woning

      • Eigenlijk heeft Rene gelijk, geachte Redactie, want… in dit onland is het toch ook verboden dat dames een busje pepperspray in hun handtas zouden dragen tegen eventuele “belagingen” van braakselsmoelen.

        • Ze mogen bij mij altijd zo een rolleke Concertina ‘s droppen, ik zal het met veel plezier voor en achteraan op het balkon plaatsen.

        • weet ge nog ??

          15/11 Juwelier Tyberghien schuldig, maar opschorting van straf
          De Kortrijkse strafrechtbank heeft vrijdag juwelier Wouter Tyberghien (28) uit Harelbeke schuldig geoordeeld aan doodslag, maar verleende hem de gunst van de opschorting van de uitspraak van de veroordeling. De juwelier schoot in 1999 één van de Poolse gangsters dood die zijn zaak leegroofde.

          Het openbaar ministerie had een principiële straf gevorderd. Er was volgens de rechter geen sprake van wettige (zelf)verdediging, want het leven van de juwelier was niet meer in gevaar. Bovendien verklaarde Tybergien kort na de feiten ook dat de Pool niets in zijn handen had waarmee hij zou kunnen bedreigen.

          Wel weerhield de strafrechter de verschoningsgrond uitlokking, omdat ook morele bedreiging daarvoor voldoende is. Tybergien draait op voor de gerechtskosten, zijnde 9.688 euro.

Reacties zijn gesloten.