Leugenpers-tactiek: 180° het tegenovergestelde

mediamanipulatieIn het een maand geleden uitgezonden programma van de ZDF „Der Machtmensch Putin“* wordt Rusland militaire aanwezigheid in Oekraïne verweten.  Een verwijt uit de losse pols, een vorm van opruiing.  Want de OVSE kon geen Russische militaire aanwezigheid bevestigen.

Daarentegen heeft het Amerikaanse senaat 300 miljoen dollar voor de modernisering van het Oekraïense leger toegestaan.  Voorafgaand hadden de VSA 300 elitesoldaten voor de opleiding naar Oekraïne gestuurd.  Bovendien werden soldaten in militair uniform met een Amerikaans accent in Mariopol gesignaleerd direct na de rakettenbeschieting.   Daarmee stijgt het vermoeden dat Amerikaanse militaire privé bedrijven, zoals Academi (voorheen Blackwater) in Oekraïne actief zijn.

Einde juli kwamen 9 Amerikaanse soldaten in het nieuws die met hun wapens via Wenen met een lijnvliegtuig naar Oekraïne wilden vliegen.  Zij werden door de Oostenrijkse politie op de luchthaven tegengehouden daar een dergelijke doortocht volgens de troepenverblijfswetgeving niet kan.   Dergelijke kleine hindernissen kunnen blijkbaar de VSA bij hun militaire inzet in Oekraïne niet tegenhouden.  De Oostenrijkse Grünen bonden in het parlement de kat de bel aan en vroeger tekst en uitleg aan de defensieminister, Gerald Klug (SPÖ) over de troepentransporten die de VSA via Oostenrijk naar Oekraïne hebben doen plaatsvinden in de jaren 2014 en 2015.  Zijn antwoord over de mate waarin de VSA zich bemoeien in het Oekraïens conflict: 1310 transporten van militair personeel en zwaar materiaal trokken in 2014 tot september 2015 door Oostenrijk.  Daar bovenop nog 3200 “activiteiten” van andere NAVO-landen in dezelfde tijdspanne. Tendens: blijvend.

De Oostenrijkse krant ‘Kurier’ meldt op 9.9.2015: “Sinds de revolutie in Oekraïne van februari 2014 strijdt de pro-westerse regering met hulp van de NAVO tegen de pro-russische separatisten in het oosten van het land.  De VSA leveren de regering in Kiev militair materiaal en het Amerikaans leger leidt Oekraïense soldaten op.  Ook werden de defensievoorraden in de Baltische staten, Bulgarije, Roemenië en Polen vergroot.”

Oekraïense burgers protesteerden in 2015 ondanks gevaar voor lijf en leden bij de Amerikaanse ambassade in Kiev tegen de Amerikaanse bezetting van Oekraïne. De westerse media zwijgen echter hierover als vermoord.

Om de desinformatie te beschrijven en principieel in de verf te zetten zou men het als volgt kunnen uitdrukken: “Als men op zoek is naar de waarheid, is die dikwijls 180° het tegenovergestelde wat de westerse poco media ons willen doen geloven.”

* “Machtmensch Putin” im ZDF – Stimmungsmache der plumpen Art

4 gedachten over “Leugenpers-tactiek: 180° het tegenovergestelde

 1. hier dit filmpje zegt genoeg hoeveel haat de EU blijft importeren, dit komt ook niet in “onze” Media aan bod, mocht het echter een autochtoon zijn die zo uitvaart tegen de migrant(en) dan stonden de kranten bol
  https://youtu.be/49rqBg8uDbg

 2. hier hangt toch ook een reukje aan hé, is dit een soort van uitwisseling programma van Obama en de zijne
  die mariniers die zonder slag of stoot overmeesterd werden door Iraanse soldaten en gevangen genomen werden,
  En Obama die krabt is aan zijne neus en zag dat het goed was en tekende voor de zoveelste vrijlating van 10 Terroristen die gevangen zaten in Guantanamo-Bay, nog een honderd te gaan
  http://www.liveleak.com/view?i=0bb_1452701740

 3. In de grond is Oekraïne al lang failliet. In ieder geval al zeker sinds premier Jazenjuk op de vervaldag van 20.12.2015 zijn krediet aan Moskau weigerde te betalen.
  Toen had Kiev geen nieuw geld uit het Westen mogen ontvangen. Volgens de statuten van het IWF mogen zij een land geen geld meer lenen dat zijn krediet aan andere regeringen niet betaald. IWF veranderde zijn kredietregels om Oekraïne verder te kunnen ondersteunen. De te betalen 17,5 miljard dollars in maart aan Oekraïne staat niets meer in de weg.
  Dat Oekraïne het ooit terug betaalt is onwaarschijnlijk. Het draagt een schuldenlast van 71,5 miljard dollar.
  Lang was IWF de hoofdgeldschieter maar met het EU associatieverdrag richt de hoop zich op de EU. Zoals alle landen die willen toetreden gaan ze ervan uit dat met het lidmaatschap de geldzege vanuit Brussel zal komen.
  In Oekraïne heerst een open strijd tussen nationalisten en de pragmaticus. Het tumult tegen Jazenjuk tijdens een parlementaire zitting getuigt van het misnoegen van de noodlijdende bevolking die moet toezien dat het geld uit het Westen niet bij hen terecht komt maar voor bewapening dient.
  Een nieuwe Majdan-revolutie houden experten voor mogelijk.

  Ondanks de explosieve toestand schorste de EU de visum plicht voor Oekraïne, Kosovo en Georgië en dit terwijl de vluchtelingencrisis welig om zich heen grijpt in de EU. Visum vrijheid houdt in dat men met verdere immigratie moet rekening houden.

  Achtergrond hiervoor kunnen geopolitieke overwegingen zijn van de Nato dat Europa tegenover Rusland opnieuw wil ordenen.
  Oekraïne als voorpost, Kosovo als belangrijkste luchtbasis tegen Rusland en Georgië wegens zijn strategisch belang voor Rusland moeten zo vlug mogelijk bij de EU ingelijfd worden.

Reacties zijn gesloten.