Leugenpers en krokodillentranen

mediamanipulatieIn ‘t Pallieterke van verleden week verscheen een lezersbrief van Pater Daniël uit Syrië.  Hij kreeg bij ons reeds meermaals een forum, kwestie van tegenwind te geven bij de dagelijkse gerichte aanvallen aan het adres van de Syrische regering  Assad.  We geven de lezersbrief hier onverkort weer:

“Leugens over Syrië

De bevolking van Madaya, die vorige maand massaal protesteerde tegen de terroristen (van Ahrar ash Sham) en luid haar steun betuigde aan het leger en de regering, wordt nu door de terroristen én de wereldmedia collectief gestraft.  De media tonen wereldwijd de meest schrijnende beelden van uitgehonderde kinderen en leggen zonder enige moeite alle schuld bij het Syrische leger.  Alle middelen zijn goed om Syrië toch nog kapot te krijgen.  Al zijn het eerder stuiptrekkingen van de terroristen, deze leugens zijn onaanvaardbaar.  Bovendien wordt op wereldvlak nu alles gedaan om een eensgezinde strijd tegen Daesh (Nvdr: IS) te verhinderen.  Daarom vormen Saoedi-Arabië, Turkije en Israël een verbond tegen Iran.  Syrië, Rusland en Iran moeten nu als de baarlijke duivels beschouwd en bestreden worden.  De wereld lijkt wel gek geworden.”

Get. Pater Daniël – Syrië

Onderstaande video geeft meer duiding over wat er écht gaande is in de ‘hongerstad Madaya’. 

In 't verzet 6 stop de leugens mediaOp 18 oktober 2015 werd een akkoord gesloten tussen de Syrische regering en de zgn. ‘rebellen’.  De VN en andere hulporganisaties konden humanitaire hulp leveren aan de stad.  Deze moest tot het einde van het jaar voldoende zijn.  Begin januari spraken de westerse media schande over de ‘uithongering‘ van de bevolking… Uit interviews bleek dat de ‘rebellen‘ de geleverde hulp in beslag genomen hadden en ze tegen woekerprijzen verkochten.  Sinds 18 oktober hebben zowel de VN als regering steeds weer geprobeerd de belegerde stad van hulpgoederen te voorzien maar wegens de gevechten moesten de leveringen herhaaldelijk onderbroken worden.  In de media geen woord hierover.

Beeldmateriaal: er werd op sociale media attent gemaakt dat de foto’s van uitgehongerde kinderen ofwel oud ofwel helemaal niet uit Madaya stammen (lees ook onze vorige bijdrage hierover).  Enz. enz.

U kan de video laten ondertitelen en vertalen via de icoontjes onderaan of via transcript.

Bild heeft het over enscenering van de beelden met ‘acteurs‘, een valse aantijging door een poco journalist met een uitgesproken voorkeur voor de ‘rebellen‘, die volgens hem ‘de beste oplossing voor het land zijn’:

Krokodillentranen en leugens:

FT

 

 

6 gedachten over “Leugenpers en krokodillentranen

 1. Ook in ons land zijn ze in het zelfde bedje ziek, zoals ze In Duitsland roepen Lügenpresse Lügenpresse, checken die hun bronnen dan niet! neen het zijn bijna allemaal regime schrijvers.
  Goed dat er nog onafhankelijke Mediabronnen zijn zoals ook Golfbrekers.

 2. Altijd verhelderend een man met kennis van zaken zijn pen te lezen, zoals die van pater Daniël, en te vernemen hoe de machtigen der aarde een verbond sluiten om hun agenda er door te duwen.

 3. Het Gatestone Institut dat me dagelijks verblijdt door het doorsturen van haar berichten is het duidelijk niet eens met pater Daniël. Het vindt de inzet van Iran voor de Sjiieten in Syrië maar niks en die baarlijke duivel komt in het artikel goed tot zijn recht.
  Verder vind ik de hiernavolgende bewering in hetzelfde artikel op zijn minst wat dubieus:
  ‘Als de Obama regering Iran blijft belonen (had die niet juist nieuwe sancties uitgesproken tegen Iran???) voor het schenden van het akkoord geen nucleaire wapens te bouwen in het kader van het Non-Proliferatie verdrag en voor het schenden van de overeenkomst om geen nucleair-capabele raketten te bouwen en voor haar weigering om die waardeloze ‘Iran Deal’ te ondertekenen dan…’

  Dus volgens Gatestone houdt Iran zich momenteel volop bezig met het bouwen van nucleaire wapens, zoals enkele jaren geleden ook Irak zich daaraan zou bezondigd hebben en heeft het niks niemendal ondertekend.
  Dat Israël dat Non-Proliferatie verdrag niet ondertekende en de enige daadwerkelijke atoommacht is in het Midden-Oosten daarover hoeven wij ons geen zorgen te maken. Het ondertekende dat verdrag niet dus staat het haar vrij nucleair-capabele raketten en aanverwant speelgoed te bouwen, dat is de conclusie die je uit het artikel kan trekken.
  Zwanzers.

  • Het Gatestone Institute heeft een behoorlijk aantal auteurs. Over welke auteur en welk artikel gaat het?

 4. “Bovendien wordt op wereldvlak nu alles gedaan om een eensgezinde strijd tegen Daesh (IS) te verhinderen” pater Daniël.

  Lijkt wel zo te zijn.
  De Washington Post dd 19.01.2016 bericht dat tijdens zijn speech voor de conferentie van het Institute for National Security Studies, de minister van defensie van Israël Ya’alon zei:’ if I had to choose between Iran and Isis, I’ d choose Isis’. De krant herinnert er ons aan dat diezelfde minister reeds verklaarde: ‘ Isis is a new phenomenon, originating from al-Qaeda. This is not a treat for us.’ ‘Israel has largely avoided any involvement in the fight against the Islamic-State but has struck Hezbollah inside Syria.’
  Misschien ook een reden waarom het de Isis strijders (of zullen we moordenaars zeggen) liefdevol verzorgt? Duidelijk wordt hier wel dat onze vijand niet Israëls vijand is.

Reacties zijn gesloten.