Leerplicht in Merkelland

Afbeeldingsresultaat voor erdogan füsse küssenAls je als ouder weigert je zoon aan een schoolbezoek van een moskee te laten deelnemen dreigen maatregelen van de rechtbank want in het 7de jaar (ons 1ste middelbaar) geldt de leerplicht.

Voor de simpelen van geest: in Merkelland is het Gutmenschentum een hoofdvak. Spijbelen is absoluut verboden op straffe van 150 euro.  Tenzij het om een minderheden-feestdag gaat.

De ouders waren met de verplichte ‘uitstap’ niet akkoord en weigerden de boete te betalen. De rechtbank moet over hun motieven oordelen. Hun doopceel wordt onder de loep gehouden.

Ter zijde, het doet ook niets terzake (… of misschien toch?) de kern van het probleem: de te bezoeken moskee in Rendsburg behoort tot de Milli Görüs beweging. De Grondwet beschermt de godsdienstvrijheid van deze antisemitische organisatie. De algemeen secretaris van Milli Görüs is fervent aanhanger van Erdogan en zit voor de AKP in het Turkse parlement.

Die Welt

 

2 gedachten over “Leerplicht in Merkelland

  1. En …. worden moslimkinderen ook verplicht een kerk te bezoeken ?

  2. Je kan uit dat zo gezegde antisemitisme ook niet wijs worden.
    Momenteel ageert de Israëllobby tegen Erdogan, terwijl het antisemitisme geen rol bleek te spelen voor Israël toen Erbakan van de Milli Gorüs beweging premier was. Sterker, tijdens zijn regeerperiode waren de betrekkingen beter dan ooit tevoren.

Reacties zijn gesloten.