Laten we het nog eens over racisme hebben

“Leuvense jeugdbende”

Ondanks het uitgebreid artikel over de kerfstof der “Leuvense jeugdbende” wordt er geen woord verspild aan de mogelijke rassenhaat. Haat tegen blanken. Maar die bestaat niet. Mag niet bestaan. Kan niet bestaat. Nog een wonder dat deze foto in de krant gepubliceerd werd… typische Leuvenaars, toch? Te lang in de zon gelegen?

Leden van een Leuvense jeugdbende riskeren zware celstraffen voor het toetakelen van minderjarige scouts in het Lindenbos in Lubbeek.

Het krantenartikel begint zo: Acht leden van een Leuvense jeugdbende riskeren tot 46 maanden cel voor een spiraal van geweld in Leuven en omstreken. Vorige zomer bereikte dat gratuit geweld een absoluut dieptepunt in Lindenbos in Lubbeek. Toen werden twee minderjarigen buiten westen gelagen en bestolen. De piepjonge daders filmden alles. (Lees hier het vervolg)

“Volgens de burgerlijke partij ging het om een twintigtal jongeren die gemaskerd en gewapend met stokken en messen de scoutsvrienden opnieuw benaderen. De slachtoffers worden geslagen met hout, krijgen verschillende vuistslagen op de neus en stampen in de buik. Twee minderjarigen verliezen het bewustzijn. … Het zijn huiveringwekkende beelden die op het netvlies blijven kleven. In de video is te zien hoe een huilende jongen op zijn knieën in het midden van het bos smeekt om te stoppen.”

“N. deelde via sociale media een gemonteerd filmpje waarop agenten van de Leuvense politie zijn vriend Nathan M. hardhandig aanpakken aan Sint-Maartensdal op 23 mei vorig jaar. M. kreeg een werkstraf voor die weerspannigheid, maar het filmpje werd zo gemonteerd alsof de agenten racistisch geweld gebruikten, terwijl een inspecteur door M. in een wurggreep werd genomen. Het filmpje werd online al snel 22.000 keer bekeken”

Jeugdbende riskeert… De goedpraterij, de “gratuite” verontschuldigingen, de poco uitleg der advocaten en het vonnis dat er daadwerkelijk zal uitgesproken worden, kan u zich wel inbeelden.

1 gedachte op “Laten we het nog eens over racisme hebben

 1. Voor goed begrip :
  Het parket & gerecht Leuven is een bastion van de tjseven lobby , op enkele uitzonderingen na, zoals “Rooie Rik….”.
  Het gaat hier bij deze bende niet om zinloos geweld, maar om zuiver raciaal geweld. De racisme wetgeving laat toe dit geweld om raciale motieven als dusdanig te vervolgen, maar dat wordt alleen toegepast tegen “blanken, en vooral dan tegen Vlaamsgezinden en rechtse”.
  Bij de “aanpak” van deze bende zien we opnieuw de laksheid, lafheid, kruiperigheid, en tergende partijdigheid en selectiviteit.
  Het kan ook anders, ten bewijze het volgende bericht :
  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191119_04725397
  met citaten :
  “Een 76-jarige man riskeert voor de correctionele rechtbank van Leuven een jaar cel voor inbreuken op de negationisme- en antiracismewet. Hij heeft zijn woning in Keerbergen versierd met zichtbare nazisymbolen. Zelf is hij zich van geen kwaad bewust…….
  De procureur eiste de maximumstraf van een jaar cel…………… (=einde citaten).
  Diegenen die rondlopen met Lenin, Stalin, Mao, Castro, Che Guevara, Mandela, Pol Pot.. e.a. communistische monsters, worden met rust gelaten.
  De “muilkorfwetten” gaan voor op alles, ten minste bij toepassing tegen de autochtone boodschappers met gevaarlijke waarheden.
  Een Leuvens parket dat ook uitblinkt in andere dossiers :
  https://www.gva.be/cnt/aid906716/parket-leuven-medeverantwoordelijk-voor-blunders-in-zaak-van-uytsel
  met citaat :
  “Het parket en de onderzoeksrechter in Leuven zijn minstens mee verantwoordelijk voor mogelijk gemaakte fouten in het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel. Even duidelijk is dat het parket van Leuven in haar communicatie vals heeft gespeeld door flagrante onjuistheden openbaar te maken”, zegt Jean-Marie Dedecker (LDD).
  “Vorige week hebben we al gewaarschuwd dat het ‘interne onderzoek’, van directeur-generaal Paul Van Thielen, een CD&V onderonsje zou worden”, zucht Dedecker. “Daarop heeft minister van justitie De Clerck het incestueus onderzoek laten stilleggen en er het Comité P mee belast. Daardoor neemt de minister opnieuw het justitieapparaat in Leuven in bescherming, aangezien het Comité P alleen bevoegd is voor de politie.” (=einde citaat).
  Een parket en gerecht dat Leuven aan het degraderen is tot een Palermo aan
  De Dijle, zeker nu er ook een stadsbestuur is van roden en groenen, met de tjseven als het nutteloze 5de wiel aan de wagen, kwestie van maar er bij te zijn.

Reacties zijn gesloten.