Krijgen wij ook verontschuldigingen?

We hebben het besef verloren hoe groot de kans op slavernij was voor degenen die rond de Middellandse Zee woonden en de dreiging die ze ondergingen. Slaven waren nog steeds slaven, of ze nu zwart of blank zijn, en of ze nu in Amerika of Noord-Afrika hebben moeten lijden.

Christian Slaves, Muslim Masters - Robert C. Davis | 9781403945518 ...

In een nieuw boek ontwikkelt Robert Davis, hoogleraar geschiedenis aan de Ohio State University, een unieke methode om het aantal blanke christenen te berekenen die langs de Barbarijse kust van Afrika tot slaven werden gemaakt, om zo te komen tot veel hogere schattingen van de slavenpopulatie dan welke eerdere studie dan ook had gevonden.

De meeste andere berekeningen van de slavernij langs de Barbarijse kust probeerden niet om het aantal slaven te schatten, of keken alleen naar het aantal slaven in bepaalde steden, zegt Davis. De meeste eerder geschatte slaven tellingen zijn dus in de duizenden, of hooguit in de tienduizenden. Davis daarentegen heeft berekend dat tussen de 1 miljoen en 1,25 miljoen Europese christenen gevangen werden genomen en gedwongen werden om in Noord-Afrika te werken.

Een nieuwe studie suggereert dat een miljoen of meer Europese christenen tussen 1530 en 1780 door moslims in Noord-Afrika tot slaaf werden gemaakt – een veel groter aantal dan ooit tevoren was ingeschat.

Davis’ nieuwe schattingen staan in het boek “Christian Slaves, Muslim Masters: White Slavery in the Mediterranean, the Barbary Coast, and Italy, 1500-1800”.

Prof. Davis schat dat 1 tot 1.25 miljoen blanke christelijke Europeanen in Noord-Afrika in de slavernij belandden, vanaf het begin van de 16de eeuw tot het midden van de 18de eeuw. Ontvoerd door slavenhandelaars van Tunis, Algiers en Tripoli – zonder deze mee te rekenen die door Marokkaanse en andere piraten ontvoerd werden vanuit hun woningen aan de Mid. Zee. Daar bovenop komen dan nog eens de slavenimport vanuit de Zwarte Zee, verhandeld op de slavenmarkt van Istanbul, goed voor 2.5 miljoen slachtoffers tussen 1450 en 1700. (…)

Wie meent dat de wereld er nu heel anders uitziet…

Othman Al-Khamis, Imam van Koeweit, legde op 18 april 2017 – pakweg 3 jaar geleden – tijdens een vrijdagse preek duidelijk de islamitische strategie voor de onderwerping van christenen en niet-islamitische vrouwen uit:

Dit noemt men de “gematigde islam”:

Ned. vert.:

Waar komen slaven en vrouwelijke slaven vandaan? Van de jihad.
Slaven en slavinnen worden gevangen genomen in de jihad.
Als de jihad wordt uitgevoerd, heeft de Iman vier opties voor wat te doen met de gevangenen.
Dit betekent dat hij moet doen wat het beste is in het belang van de moslims.
Hij heeft vier opties: De eerste is het doden van zijn gevangenen, die strijders zijn.
Alleen de strijders, niet de vrouwen, de kinderen, de ouderen, de monniken of de slaven.
Zijn tweede optie is om ze vrij te laten voor losgeld.
Zijn derde optie is om ze gratis en zonder losgeld vrij te geven.
Zijn vierde optie is om ze tot slaaf te maken… zowel mannen als vrouwen.
De mannen worden slaven en de vrouwen worden slaven.
De slaaf is eigendom van zijn eigenaar.
Ze zijn onderworpen aan de jihad, en een moslim kan geen slaaf zijn.
Een moslim kan geen slaaf zijn.
Alleen ongelovigen mogen tot slaaf worden gemaakt.
Als een slavin trouwt, kan haar eigenaar geen seks met haar hebben.
Dit is het. Het is voorbij.
(Vraag van een luisteraar:) Ze verhuist naar het huis van haar man?
De eigenaar kan alleen seks hebben met een slavin als ze niet getrouwd is.
Als ze trouwt, is het voorbij.
Hij kan geen seks meer met haar hebben.
Maar zoals ik al zei, een (moslim)man kan niet zomaar met een slavenmeisje trouwen.
Hij zou met een vrije vrouw moeten trouwen, niet met een slavin.
Maar als hij geen vrije vrouw kan vinden om te trouwen of als hij niet genoeg geld heeft of als niemand hem wil en het moeilijk voor hem is, is er niets dat dit kan voorkomen.
In de woorden van Allah: “Als een van jullie niet de middelen heeft om te trouwen met vrije gelovige vrouwen, mag hij trouwen met gelovige meisjes onder hen die ze in handen hebben”.
Haar eigenaar kan geen seks met haar (een slavin) hebben als ze trouwt.
Is dat duidelijk?
Ze kan niet met twee mannen in bed liggen.
Dat is onmogelijk.

4 gedachten over “Krijgen wij ook verontschuldigingen?

 1. In de Zeve(re)nde dag pleitte roodblauwe uitverkoper Patrick De(k)wael voor excuses en herstelbetalingen aan Congo. Benieuwd of wij van de arabieren nu ook excuses en herstelbetalingen krijgen voor deze slavernijtoestanden.

 2. Ik wil niet verplicht worden mondmaskers te dragen ,maar ik moet. Ik huil ,mijn gezicht moet bedekt worden mijn adem moet gefileerd worden .Ooit had ik de vrijheid.

 3. Ik heb rapper gelijk gekregen dan ik gedacht heb met mijn reactie op uw artikel van 15 juni laatstleden i.v.m. de vraag of Maria soms ook een raciste was?

  Zo lees ik vandaag op SCEPTR:

  “De linkse Amerikaanse activist Shaun King vindt dat alle afbeeldingen die Jezus als “blanke Europeaan” afbeelden, afgebroken moeten worden. Hij vindt dergelijke afbeeldingen een vorm van “blanke suprematie”.

  Tijdens de ‘Black Lives Matter’-betogingen van de afgelopen weken werden tal van Amerikaanse standbeelden neergehaald of beschadigd. De linkse activist Shaun King vindt dat ook afbeeldingen van een “blanke Jezus” neergehaald moeten worden. Hij vindt dergelijke afbeeldingen immers een vorm van “blanke suprematie”.
  https://sceptr.net/2020/06/linkse-activist-wil-beelden-van-blanke-jezus-neerhalen/

 4. De eerste slaven naar de USA waren geen zwarten maar blanken.
  2 bronnen met een uitgebreide toelichting :
  https://www.frontnieuws.com/de-vergeten-slaven-blanken-in-slavernij-in-vroeg-amerika-en-industrieel-brittannie/
  https://www.frontnieuws.com/blanke-slaven-bouwden-amerika/
  Een boek over deze blanke slavenhandel :
  https://www.goodreads.com/book/show/2455819.White_Cargo
  Bekijk ook de meest uiteenlopende reacties !!
  En over de slavenhandelaars en houders :
  http://stateofthenation.co/?p=17327
  met titel :
  Who was the prime mover behind the African slave trade?
  Posted on June 19, 2020 by State of the Nation
  Jewish Dominance Of The African Slave Trade (=einde titel).
  Nog een bron van Henry Makow , een Canadese Jood en dus geen Nazi !!
  https://www.henrymakow.com/2016/04/slavery–guilt-as-a-jewish-weapon.html
  met kort citaat :
  “Jewish organizations went ballistic when the Nation of Islam documented Jewish domination of the slave trade. Why? Because they blame whites for slavery, while leading blacks to think Jews are their friends. Jewish organizations champion blacks, and all minorities, solely to undermine America’s European Christian heritage. They use sexual, religious & racial minorities to dispossess the majority. They’re a satanic subversive force and they’re largely in control. “ (=einde citaat). De volledige tekst is echter van belang voor een goed begrip, zeker i.v.m. de roep om schadevergoedingen.
  Dit citaat vat kernachtig samen waarover het werkelijk gaat bij de discussie over slavernij en racisme e.d.., en dat is de vernietiging van onze westerse blanke maatschappij en beschaving… met het oog op een communistische NWO. (en dit via de uitvoering van het Coudenhove Kalergi plan).
  En deze vernietiging gebeurt volgens een welbepaalde strategie :
  http://stateofthenation.co/?p=16671
  met titel :
  “This is how cultural marxists always first destroy the culture of a nation before the globalists trigger the hot phase of civil war.” (=einde titel).
  Zoals reeds eerder vermeld in een reactie, mogen we niet in het spel treden van de samenzweerders met een discussie over deze slavernij en racisme, maar moet het over de verborgen agenda’s gaan van de NWO samenzweerders.

Reacties zijn gesloten.