Kolonisering van Oekraïne in volle gang

Qui bono?

Stilaan maar zeker gaat de uitverkoop van Oekraïne verder. Wie denkt dat de financiële steun en wapenleveringen zomaar uit pure goedertierendheid aangeboden worden, mag nog eens nadenken.

Op 1 januari trad de tweede fase van de landhervormingen in werking die sinds lange tijd geëist werd door het IMF en andere westerse schuldeisers als een voorwaarde voor financiële steun aan het land. Vanaf 2024 kunnen rechtspersonen (bedrijven) landbouwland kopen. Voorheen was dit slechts weggelegd voor privé personen. Bovendien werd de oppervlakte van het grondstuk verhoogd tot 10.000 ha.

“Oekraïense boeren zullen van het front thuiskeren en moeten vaststellen dat hun staat hen zonder landbouwgrond gezet heeft,” waaarschuwde op het Oekraïense Telegram de zgn. ‘Minister van pensioenen’. De waarschuwing houdt in – zoals 100 jaar geleden – dat de boeren “hun bajonetten in de grond zullen steken” en naar huis zullen keren om hun land(bouwgrond) te verdedigen.

In Oekraïne werd de meerderheid van de landbouwgrond opgekocht door westerse landbouwholdings – via tussenpersonen – verklaarde het Oakland Institute in een onderzoeksverslag dat begin 2023 gepubliceerd werd onder de titel ‘War and Theft: The takeover of Ukraine’s agricultural land’. Nederlands: Oorlog en diefstal: de overname van Oekraïense landbouwgronden. Vanaf het begin van dit jaar kan deze “overname” open en bloot én wettelijk doorgaan.

Amerikaans biljonair Warren Buffett maakte begin januari bekend dat hij logistieke centra wil bouwen in de oblast Transkarpathië voor de opslag en doorvoer van graan.

We stellen vast dat boeren in Europa’s armste land, Oekraïne, geen geld hebben om de gronden te kopen die zij recent nog bebouwd hebben en collectief of individueel als eigendom hadden (geërfd van Sovjet Oekraïne en USSR). Oekraïners sterven nu in een oorlog voor de controle/verdediging van gronden die nu opgekocht worden door grote landbouwbelanghebbers in het westen.

Moeten we er een tekening bij maken? Vanguard en Blackrock hebben een dikke vinger in de landbouwpap.

Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan