Knuffeljustitie en Gutmenschenretoriek

Vier verkrachters van een 14-jarig meisje krijgen een voorwaardelijke straf.  Gevraagd naar de mening van de man/vrouw in de straat: een voorzichtige afkeuring.  En toch blijven ze voor Merkel stemmen.

Media ‘verwateren’ de ware cijfers der vluchtelingentoestroom. Is dat OK?

Eerste Gutmensch antwoordt zelf met drie vragen, om vervolgens tot de conclusie te komen dat er sowieso niets aan te doen is: het worden er steeds meer.  Punt.  Schouderophalen.  Tweede Gutmensch valt de ‘hysterie’ van mensen ‘uit de buitenste rand’ aan.   Conclusie: het is beter als de aantallen naar beneden gemanipuleerd worden.  Derde Gutmensch ziet helemaal geen probleem.  Conclusie: ‘waarom niet?  Maar ze moeten braaf zijn.’  Vierde Gutmensch berust.  Hij kan er niets tegen doen, maar ‘durft’ toch te stellen dat er andere grenscontroles zouden moeten ingevoerd worden. Vijfde Gutmensch is het ermee eens dat de vluchtelingengolf niet te vermijden is. Zesde Gutmensch vindt dat er teveel over bericht wordt.  Zevende Gutmensch wijkt uit met het antwoord “Het thema is actueel.”  Pas bij de achtste man komt er een afwijkende mening aan bod.  Ditmaal geen Gutmensch al is hij uiterst voorzichtig.  Niet goed geregeld, de vluchtelingencrisis.  Nummer negen is het er niet mee eens dat de media de cijfers manipuleren – al heeft hij de bedenking dat er veel over de media bericht wordt, maar is dat wel de waarheid?  De laatste antwoordt “erschreckend”.  Beangstigend.

1 op 10 is realist.  Blijkbaar is de toestand niet angstaanjagend genoeg want Merkel zal opnieuw verkozen worden en zij heeft voor de verkiezingen al bevestigd dat er geen bovengrens voor de opname van landbezetters komt.

De Duitsers zijn in 1945 al geschafft.  In het Merkeltijdperk: abgeschafft.

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Knuffeljustitie en Gutmenschenretoriek

 1. De hedendaagse Duitsers kan men de schuld niet meer geven om hetgeen hun ouders & grootouders ONS aangedaan hebben, doch..
  het is ditmaal hùn toer om te ondervinden wàt een bezetting door indringers-uit-het-oosten betekent.
  Die vroeger indringers konden tenminste nog herkend worden door hun “feldgrau” uniform, doch tegenwoordig lopen de meesten toch in gewone kledij zodat zij nog nauwelijks te onderscheiden zijn als vijanden. … Hoé zouden WIJ, simpele burgers, die vijanden moeten kunnen ondescheiden, als onze “keunink” hen zelfs steunt in zijn 21 julispeech op TV… GRrrrr., hij spuugt on openlijk in ‘t gezicht maar is niet vies van de jaarlijkse miljoenendotatie die hij, ondanks alles, nog steeds ontvangt van die “bespogenen” !

 2. ” ze lopen rond in gewone kledij” toen en nu!
  Vandaag gelezen in het dagboek van Gaston Burssens blz. 60.

  4 september 1944
  even kort wat voorafging. De Canadezen zien op de Grote Steenweg – Berchem, twee zwarte wagens naderen en roepen ‘Germans’. “Ze draaien hun mitrailleur koelbloedig naar de wagens, laten ze tot op honderd meter naderen en ratelen dan een paternoster kogels af. Een der wagens slaat te pletter tegen een boom. De andere komt blijkbaar steurloos in onze richting gereden, nog een salvo en botst tegen een gevel. Een Duitser springt uit de auto en vlucht. De Canadezen laten hem begaan en, revolver in de vuist, gaan ze op de verongelukte wagens af. Drie doden en één zwaar gewonde. Ze tillen hem uit de wagen en dragen hem in de kapel van de Bruine Paters. Ze bevelen onmiddellijk een dokter te gaan halen en rijden dan rustig terug, richting Lier. Een dokter is spoedig ter plaatse en verzorgt de gekwetste. Intussen is de menigte in de kapel, opgeruid door een paar ‘patriotards’ waarvan ik er een als een gepatenteerde o-weeër (oorlog woekeraar) herken, woelig geworden en wil de gekwetste afslachten.
  Ik heb mijn overtuigingskracht nodig om de heethoofden te kalmeren, slaag er maar half in, als plots twee politieagenten verschijnen die het slachtoffer in bescherming nemen. Het was tijd!
  Moraal van dit gebeuren: de menigte zal altijd menigte blijven d.i. een kudde schapen als ze geleid wordt door honden (letterlijk) of een groep moordenaars als ze geleid wordt door varkens (figuurlijk).

  vervolg over 5 september 1944 en het volk, zonder uniform maar ‘patriotard’ morgen.

Reacties zijn gesloten.