Keert het gezond verstand terug in Zweden?

Het is maar een enquête, klinkt het vanuit de verliezende hoek.  De laatst uitgevoerde volksbevraging naar de kiesintenties der Zweedse bevolking zouden een serieuze koerswijziging van de politiek als gevolg kunnen hebben.  M.n. de ongebreidelde import uit zandbaklanden presenteert de factuur.  Voor zover het al niet te laat is om nog in te grijpen.

Op  9 september staan in Zweden verkiezingen op de agenda.  De linkse sociaal-democraten van premier Stefan Löfven zouden volgens de Sentio enquëte fel achteruit boeren, terwijl de rechtse Zweedse Democraten de grootste partij van het sprinkhanengeplaagde Zweden worden.  4600 kiezers werden geraadpleegd tussen 27 april en 29 mei.

Volgens de poll zouden de SD (Zweedse Democraten) 3% méér kiezers hebben kunnen overtuigen sinds de laatste raadpleging en komen nu op 26.1%.  Hun groei komt uit het verlies van de socialisten, die 3.6% verliezen en nu op 21.7% staan – dichtbij hun laagste stand ooit van 20.6%.

Ook de voormalige pro-migratiepartij, “De Gematigden”, verloren steun: van 20.4% naar 17.1%, een verlies van 3.3%.

Alle partijen, in en buiten de regering, hebben al te kennen geven dat ze nooit-ofte-nimmer een regering zullen vormen met de SD.

Zoals quasi overal in Europa, waar nationalistische partijen de kop opsteken en succes beginnen te krijgen, kwam het ook bij de SD tot een afscheuring: de jonge SDers richtten verleden jaar hun eigen partij op – Alternatief voor Zweden –  nadat ze uit de SD verwijderd werden wegens vermoedelijke contacten met de Noorse “racistische” white power Nordisk Ungdom.  We vinden de AfS niet terug in de pollcijfers.

Twee video’s ter illustratie.  Video 1: campagne SD.  Video 2: campagne AfS.

En ook hier ziet men de olifant niet.  De regering weigert het verband tussen immigratie en criminaliteit in te zien:

 

1 gedachte op “Keert het gezond verstand terug in Zweden?

  1. Daar durft de bevolking dus nog voor zijn mening uitkomen en hebben de politici eindelijk het licht gezien!!!Daar ziet men dus het échte gevaar,namelijk de islam,terdege in.De Oostenrijkers zullen natuurlijk verketterd worden door de pamperbende en de hypocrieten van de EUSSR!!Hopelijk krijgt dit moedige land veel navolging en wordt Europa terug van de Europeanen!!!
    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/oostenrijk-sluit-moskeeen-en-wijst-imams-uit-om-politieke-islam-te-bestrijden~a1326364/

Reacties zijn gesloten.