Kafka: Krijgt de flitspaal…

Wes Hardin…nu een boete voor een bouwovertreding?

Indien iemand zich afvraagt wat er met het beetje centen gebeurt dat Vlaanderen krijgt van de verkeersboetes: 15.000 euro ofte 600.000 frank om een stuk uit een paal te zagen en de rest terug aan elkaar te lassen. De meeste constructieateliers zullen dat jobke voor 2.500 euro wel willen doen en een flinke winst maken.

Chauffeurs in de Gullegemstraat in het West-Vlaamse Sint-Eloois-Winkel lopen voorlopig geen risico meer om geflitst te worden. De enige flitspaal in de straat is sinds deze week ingesloten door een appartementsblok in aanbouw. Er hangt een balkon voor de lens. “We wisten dat dit er zat aan te komen en zijn samen met de gemeente en de bouwheer een oplossing aan het zoeken”, vertelt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie. “Of we verlagen de paal, al kost dat op zich al 15.000 euro, of we zoeken een andere locatie in de straat. Dat is nodig, want dit blijft een gevaarlijk punt.”

Wie zo’n verplaatsing moet betalen, is nog niet duidelijk. “Wij zijn uiteraard geen vragende partij en willen de kosten graag verdeeld zien, maar de bouwheer is niet in fout en heeft zich aan de regels gehouden”, aldus de commissaris. “De camera is al verwijderd en moet opnieuw geijkt worden voor we hem weer gebruiken. Ook dat doet de prijs oplopen. De toestemming van de Federale Overheidsdienst Economie kan nog tot negen maanden op zich laten wachten.”

Nog een goede raad – gratis – verlaag die paal niet te veel of er dreigt een boete voor zedenfeiten.

Wes Hardin

 

1 gedachte op “Kafka: Krijgt de flitspaal…

  1. Gisterenavond reeds opzoekingen gedaan over die flitspaal.
    Aldus ben ik aan-de-weet gekomen dat àlle flitspalen, over héél dit onland, STEEDS DEZELFDE HOOGTE moeten hebben, èn eveneens… steeds opnieuw geijkt MOETEN worden… ook al verplaatste men het maar een halve meter.
    Ieder REDELIJK MENS zou als oplossing nemen: stukje uit de buis zagen; of ietwat dieper in de grond laten zakken, of eventueel ietwat opschuiven… MAARrrrr door àl die stomme wetten IS DAT VERBODEN, en bij iedere minieme verandering
    hoort ook nieuwe ijking… WANT… uitgekookte advocaten kunnen, bij betwisting, steeds inroepen (ten bate van hun klant) dat de gekregen boete… ONGELDIG is.
    Dus ligt het niet aan de verbaliserende flikken, noch aan die bouwondernemer die deze balkon plaatste (de voorafgaande bouwverguning was reeds làng voordien bekend)… maar wèl aan onze poco-politiekers die geen fatsoenlijke beslissingen kunnen nemen & voor-het-minste… een vergunning vergen.

Reacties zijn gesloten.