De politie waakt

Wegens een tekort aan enkelbanden wordt de misdaad op een andere manier aangepakt.  Een verklaring op erewoord:  “Zal het nooit meer doen, meneer, echt waar!”

De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) heeft in Anderlecht een gestolen bestelwagen onderschept die volgeladen was met 47 flatscreen-televisietoestellen. Die bleken afkomstig van een diefstal in Vilvoorde. De bestuurder van de bestelwagen kon opgepakt worden maar een tweede inzittende kon ontkomen. Dat meldt het Brusselse parket vandaag.
Een patrouille van de politie Brussel Zuid merkte de bestelwagen op toen die zeer langzaam door de Marius Renardlaan reed. De agenten besloten het voertuig te controleren maar de bestuurder had daar weinig trek in en ging er aan hoge snelheid vandoor. Even verderop verloor de man echter de controle over het voertuig, dat tot stilstand kwam. De twee inzittenden vluchtten te voet verder maar de politie kon één van hen, de bestuurder, nog inrekenen.

De bestelwagen was door de politie Beersel als gestolen opgegeven sinds 27 mei en bleek volgeladen met 47 flatscreentelevisietoestellen. Die bleken afkomstig van een inbraak in een vrachtwagen in Vilvoorde.

De bestuurder van de bestelwagen, die al gekend was voor 26 feiten, werd uiteindelijk na verhoor vrijgelaten.

Wes  Hardin

3 gedachten over “De politie waakt

 1. Het voertuig werd blijkbaar gestolen in Beersel(=Vlaanderen) en de T.V.’s werden gestolen in Vilvoorde(=Vlaanderen). De daders werden aan gehouden in Brussel =zijn dus in alle geval franstalig. Bijgevolg is het franstalige Brusselse parket bevoegd, dat dan een franstalige onderzoeksrechter vordert…en het resultaat kennen we al op voorhand.(zeker als de benadeelden Vlamingen zijn). De zo gezegde splitsing van BHV verandert hier niets aan.
  Het Brusselse gerecht is ten andere een bastion van de “broeders en kameraden”, waar de onkunde, luiheid, partijdigheid en onbetrouwbaarheid enkel nog worden overtroffen door het diep gewortelde anti-Vlaams racisme.
  De voormelde laksheid t.o.v. de misdaad past ten andere ook in een bewust gevoerde strategie tegen onze westerse maatschappij cfr. het motto van Lenin :
  “Bandieten zijn de beste revolutionairen”.
  Het werk van de politie komt dan ook neer op het “dweilen met open kraan”, en dient enkel voor de verantwoordelijke politiekers om de bevolking de indruk te geven dat “men er iets aan doet” . Het komt er dus vooral op aan “de indruk te geven”… Deze politiekers kunnen dan ook het best om schreven worden met de franstalige uitdrukking: “les politichiens”, met het accent op “chiens”.

  • “om de bevolking de indruk te geven dat men er iets aan doet”

   Ik werd slachtoffer van een wisseltruk. Stapte naar de politie met de beschrijving van de man. Donker haar, loensde aan één oog, 1.90 lang, sprak gebroken Duits. Vermoedelijk Oost-Europeaan.
   Er werd een PV opgesteld en tot mijn verwondering kreeg ik 14 dagen nadien een uitnodiging om op de Oudaan de fototheek te komen bekijken. Honderden foto’s kreeg ik te zien. Eén kop was erbij die me sterk aan de man deed denken. Ik zei het de politie-agent : ik ben niet 100% zeker maar deze man zou het kunnen zijn.
   De agent verdween en kwam 10 minuten later terug met de mededeling : deze man kan het niet zijn, hij is 1.94. Ik stond paf.
   Wijze raad aan slachtoffers : neem steeds de juiste lengte van je belager op.

 2. Vive Le (of la) Belgique , son roi , son justitie , sa goevernement , son BHV spiltsing , son Islam et son criminalithe et ses sales flamand !

Reacties zijn gesloten.