Civilisatie, niet vanzelfsprekend in de islam

ISIS-terreur geworteld in islamitische cultuur

Waarom vechten duizenden jonge Europese moslimmannen voor de stichting van een kalifaat, ofwel een religieuze tirannie? Voor de ideologen die de problematiek van die jongemannen in sociaal-economische termen willen zien, is dat een groot raadsel.

In hun progressieve wereldbeeld worden de problemen van migranten en hun kinderen bepaald door de maatschappelijke context waarbinnen deze groepen moeten overleven. Maar keer op keer blijkt dat het om cultuur gaat – ofwel: om de agrarische en religieuze tradities die die migranten vanuit het land van vertrek hebben meegenomen.

Waarom nemen niet alle kinderen van migranten uit islamitische landen deel aan de vooruitgang van Nederland? Waarom haken zoveel Marokkaanse en Turkse jongemannen af en belanden ze in de criminaliteit? Wat gaat al op jonge leeftijd mis met deze kinderen waardoor ze, net als hun ouders, niet de stap zetten van de armoede en onwetendheid van het leven van vóór de migratie naar het nieuwe leven in Europa met kennis, inzicht, welvaart?  Lees verder…

Palestijnen bekogelen ambulance die lichamen van drie vermoorde joodse tieners transporteert

BONES2 3 tieners vermoord West Jordaan

 

6 gedachten over “Civilisatie, niet vanzelfsprekend in de islam

 1. Maar, als het aan de koran ligt, waarom zijn dan alle strijders minder als 30? Wat gebeurt er als je 30 wordt? Koran ineens vergeten? En wat met de bekeerde belgen die de koran nauwelijks kennen?
  Het is gewoon genetisch. Als de islam niet bestond, gingen ze bij de mafia, een drugsbende, de Bende van Nijvel, of bij de Hells Angels.

  • “Waarom zijn dan alle strijders onder de 30 ?”

   Ik weet niet of je het al hebt opgemerkt maar in legers en milities zie ik alleen maar mannen onder de dertig. Bevelhebbers kunnen wat ouder zijn.
   Grootvaders zie ik bij de oud-strijders. Maar het kan natuurlijk aan mijn opmerkingsgave liggen.

   • Dat soldaten meestal onder de 30 zijn is een gevolg van de organisatie in het leger: ouderen krijgen andere jobs dan op het slagveld, wegens bewezen diensten, gezin ed. Maar in de koran is van leeftijd vlg mij geen sprake, en vermits ze die volgens ons helemaal vanbuiten kennen, zouden zich ook 30+ers moeten aangesproken voelen door de jihad.

    • probeer het eens met een vacature-advertentie in de Gazet van Antwerpen

 2. Vanavond beangstigende beelden gezien in Terzake over Isis.
  Neemt niet weg dat er ook een positief beeld inzat nl. vrachtwagens die door de straten reden, als je die zandbakken straten kunt noemen, en door luidsprekers die buitenlandse moslims opriepen om te immigreren naar het nieuw gestichte kalifaat. Hopelijk geven ALLEN daar gevolg aan.
  Of ze aan de nodige dokters en ingenieurs zullen geraken, die ze ook uitnodigden om het kalifaat te komen bevolken is natuurlijk een vraag die, vrees ik, negatief moet beantwoord worden.
  Beangstigend is ook dat ze Andalusië terug willen veroveren. En bij gebrek aan een Karel Martel vrees ik het ergste.

Reacties zijn gesloten.