Kafka bij de NMBS

Stijn Vanveerdeghem, afkomstig uit Wingene maar wonend in Austin, bezocht België en kocht een treinticket met zijn iPhone:

“Ter hoogte van Gent Sint Pieters, kwam de conducteur af, en toonde ik hem het ticket in PDF vorm. Hij keek me verward aan en vroeg me “wat is dat?”.

Ik vroeg me af of hij een grapje maakte, maar antwoordde dat dit mijn ticket is, waarop hij zei dat het niet geldig is omdat het uitgeprint moet zijn. Dat terwijl hij een barcode scanner had, waarmee hij perfect de barcode op mijn PDF ticket kon inscannen om het te valideren. Hij vertelde me dat ik een nieuw ticket moest kopen, wat ik weigerde. Ik had al betaald!

Hij vertelde me verder dat de online ticket service “print at home” heet, wat overigens helemaal niet klopt. Toen ik argumenteerde dat ik in de VS woon en niet op de hoogte ben van het NMBS-reglement, en er nergens duidelijk vermeld staat dat ik het ticket moet printen, begon hij me te beledigen omdat ik in de VS woon.. Toen zei hij me dat hij me in De Pinte van de trein zou gooien… waarop ik zei dat hij dat kon vergeten. Daarna vertelde hij me dat hij er de politie zou bijhalen, wat ik goed vond, maar weinig geloof aan hechtte.

Uiteindelijk werd ik niet van de trein gegooid in De Pinte, maar toen ik in Tielt uitstapte en op zoek ging naar waar mijn moeder geparkeerd stond, liepen er plots twee politieagenten achter mij. Ik vertelde ze mijn verhaal (intussen kookte ik van woede) en toonde het ticket op mijn telefoon waarna ze me meenamen in een combi voor verhoor. Uiteindelijk mocht ik beschikken, maar blijkbaar moet ik een boete van 90 euro betalen of wachten op een eventuele rechtszaak. Dit is gewoonweg ongelofelijk.”

Nvdr:: Maar drugsdealers en moordenaars worden vrijgelaten!

1 gedachte op “Kafka bij de NMBS

  1. Helemaal niet , die boete moet hij betalen , tenslotte het is geen moordenaar noch een drugdealer .Deze overtreding is veel te ernstig omdat het vermoeden bestaat dat hij die treinrit , inderdaad niet betaald heeft. Moest het tot een rechtszaak komen wordt het moeilijk om een top-tien advocaat te vinden want die kunnen het zich niet permitteren om een rechtszaak te verliezen . Krapuul moordenaars en drugdealers , dat is geen probleem daarvoor bestaan er procedurefouten en als ze toch worden opgesloten gaan ze in hongerstaking .

Reacties zijn gesloten.