Johan Sanctorum: wie wil er brulkikkers?

Johan SanctorumIn zijn zomer-essay fileert Johan Sanctorum het dilemma tussen migratie en xenofobie, – tussen nuttige verspreiding van nieuwe genen, en even nuttige immuniteitsreflexen tegen Trojaanse paarden.

Het dilemma van Lampedusa

Waarom migratie nodig is, en racisme nuttig

Neen, ik zou ook niet willen dat ze in mijn tuin neerstrijken. Waarom gaan die mensen toch ook niet gewoon ergens op een camping staan. Om dezelfde redenen dat echte wielerliefhebbers nooit het fietspad gebruiken?  Lees verder…

6 gedachten over “Johan Sanctorum: wie wil er brulkikkers?

 1. Veel vreemde woorden om het geheel een zweem van wetenschappelijkheid te geven.
  Een uitheems dier of plant dat hier aardt verdringt inderdaad een deel van de inheemsen, maar er zijn meer uitheemsen die hier niet aarden en bijgevolg teniet gaan. Plant geen berk in zuid-Italië of een ceder bij ons, die halen het niet. Idem voor allerlei soorten dieren.
  Voor het nederstrijken van zwarten in onze streken is geen enkel bewijs. Die theorie wordt teveel gestaafd door het woord waarschijnlijk. Bv als blauwe ogen een mutatie uit de bruine ogen van de zwarten zouden zijn, dan zou nu nog een koppel dat blauwe ogen heeft, een kind met bruine ogen kunnen voortbrengen omdat die blauwe ogen nog altijd het gen van de bruine ogen in zich zouden moeten dragen. Wat dus helemaal niet waar is. Twee blauwogigen kunnen geen kind met bruine ogen krijgen. Uitgesloten. Zomin als een koppel die beiden bloedgroep O hebben een kind met bloedgroep A kan verwekken.

   • Niet te diep, zodat je geen familiedrama’s veroorzaakt. Denk aan de melkboer.

    • Die komt niet meer aan huis. Toch niet in zijn functie als melkleverancier.

 2. Nonsens dat zwarten blanker worden ngl ze verder van de evenaar gaan wonen. De negers in Zuid Afrika, dat even ver van de evenaar ligt als zuideuropa, zijn nog altijd even zwart. Er zijn recent botten gevonden die erop wijzen dat wij niet afstammen van negers, en die laatsten ook niet van apen.

Reacties zijn gesloten.