Plofeieren?

U staat er niet bij stil, maar de EUSSR werkt in stilte door.  Ook al werden de commissarissen nog niet benoemd.  De EUSSR wil – naar eigen zeggen – niet nog meer regeltjes creëren maar wel duidelijkheid scheppen. Nog meer duidelijkheid.

De ca.  38.000 (of 58.000 – niemand weet hoeveel er juist hun nikkel afdraaien voor uw en mijn welzijn) EU-ambtenaren leggen elke dag een ei.
Juist!  Daar gaat het om.  Om eieren.  Want er moet een duidelijke grens getrokken worden tussen gewone eieren en bio-eieren.

Die laatsten worden – niet toevallig – gelegd door bio-kippen, die een beschermd leven leiden in hun protectoraat.  Deze eieren worden met fluwelen handschoenen één voor één opgeraapt en fluks in een met bio-stro bedekte korf gelegd opdat ze – voorzien van een bio-stempel – hun weg naar de kwaliteitsbewuste klant vinden.

Volgens de EU-landbouwgoeroe’s zou de boer, die zowel gewone landbouw- als bio-landbouwactiviteiten uitvoert, een keuze moeten maken.  De twee kàn niet.  Landbouwapartheid.  Eierapartheid.

Zo zal het ten strengste verboden worden de bio-kippen te voederen met gewone voeding.  U bent gewaarschuwd.  Wie thuis enkele kippen heeft rondlopen – wie herinnert zich niet de actie “gratis kip” om het keukenafval milieubewust te doen afnemen – is eraan voor de moeite.  Tenzij u natuurlijk bio-fruit en dito groenten koopt of kweekt.

De meest opvallende maatregel is echter het verbod op het beschilderen van paaseieren-van-een-bio-oorsprong.  Mag niet.  Hoe ze dat gaan controleren staat er niet bij.  Misschien zijn ze naar analogie met het geldtransport genetisch omgebouwd tot plofeieren.

Omtrent de ‘naturel’-kleur der eieren – al dan niet bio – is het nog wachten op advies van de racisme-werkgroep.

FT
Kurier

 

4 gedachten over “Plofeieren?

  1. Dementerende idioten moeten opgesloten worden want dat is een gevaar voor de samenleving.

  2. Beste Jean,
    Goed idee, en ze zijn gemakkelijk te vangen, ze hokken allemaal samen. Op enkele uitzonderingen na, oppakken in het EU parlement. Op water en brood, alle dagen wandeling van 1 uur. Voor de rest niets, geen TV, internet, gsm, enz….

    • Gemakkelijk gezegd en geschreven maar er gebeurt niets, integendeel het wordt met de dag erger

      • Men had in het stemhokje een duidelijk signaal kunnen geven…

Reacties zijn gesloten.