Goede gok

Op 18 juli meldden we dat de UNRWA, zeg maar het Palestijnse OCMW onder VN-vleugels,  vastgesteld had dat er raketten in haar school in Gaza opgeslagen werden.  Ze reageerden verontrust, wisten eigenlijk niet goed van wie de raketten waren, maar – even een helder ogenblik – besloten Hamas te vragen of ze eventueel met die vondst iets konden doen, t.t.z. hun (?) raketten te komen afhalen. Goede gok.

UNRWA staff said last week that they had “informed the relevant parties and successfully took all necessary measures for the removal of the objects.”

Normaal zou je denken dat dit oorlogstuig vervolgens vernietigd werd.  Hamas is internationaal erkend als een terroristische organisatie. Maar neen, ze gingen terug naar de vermoedelijke eigenaar.  Ze moeten maar een andere opslagplaats zoeken. Kwestie van niets verloren te laten gaan.  Gereed voor gebruik tégen Israël.
Toen Israël de UNRWA vroeg of die foto’s kon maken van de raketten zodat de hele wereld kon zien dat Hamas zich letterlijk achter kinderen verschool, kreeg dat land nul op het rekest.
En wij, de Amerikaanse en Europese belastingbetaler onderhouden grotendeels dat ‘agentschap’ van de VN.

FT

Commentary Magazine

1 gedachte op “Goede gok

  1. Een nutteloze organisatie die miljarden euro’s kost en veel rijk betaalde jobs heeft aan mensen?die het niet nodig hebben

Reacties zijn gesloten.