Johan Sanctorum: over de Europese Verlichting, relaties en valstrikken

Johan SanctorumVerrassend hoe Vladimir Poetin die kritische televisiejournaliste dit keer niét bestrafte. Ze mocht blijven en werd nog net niet gefeliciteerd.
Heeft het Kremlin de “repressieve tolerantie” van het Vrije Westen ontdekt, de democratie waar iedereen alles mag zeggen omdat het er toch niet toe doet?

Tijd voor Johan Sanctorum om de Europese Verlichting te herbekijken, de intense relatie tussen macht en intellect, en de valstrikken van de kritische rede.

Verneem er alles over via dit bruggetje.

1 gedachte op “Johan Sanctorum: over de Europese Verlichting, relaties en valstrikken

 1. Enkele korte bemerkingen :
  1.Had de T.V. journaliste de aandacht getrokken op de “Holodomor” had er wel een gevolg geweest,
  2. Zowel Stalin als Hitler waren in feite “stromannen” in dienst van occulte machten, die de hun gegeven opdrachten hebben uitgevoerd,
  3. Zie ook de uitspraak van Voltaire :”Om te weten door wie je werkelijk wordt geregeerd, kijkt naar diegenen die je niet moogt aanvallen(=of duidelijker gezegd : over wie je de waarheid niet moogt zeggen en schrijven”).
  4.Men zal pas inzicht krijgen in de geschiedenis als men aandacht schenkt aan wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld en de rol hierin van “occulte machten” . Deze laatste zijn immers ook de drijvende krachten achter de Nieuwe Wereld Orde en alles wat hiermede gepaard gaat. Toeval op dat niveau en van die omvang bestaat immers niet. In de Oekraïne crisis wordt dit opnieuw overduidelijk gedemonstreerd. Zowel achter de Verlichting als achter het “zo gezegde modernisme” zitten verborgen agenda’s. Na zovelen eeuwen is de vraag nog steeds dezelfde :” cui bono?”(=met daarbij :”volg het geld…”)
  5. Er is geen enkele reden om “underground” te gaan om zich zich niet medeplichtig te maken aan het systeem. Er zijn onderwerpen en beerputten genoeg waar men het systeem kan mee pogen te pakken. Op Internet zijn er ontelbare websites die men kan gebruiken, en die in de “officiële pers” worden doodgezwegen. Wedden dat er zeer snel reactie zal komen…maar de kans is dan groot dat men dan “letterlijk zijn eigen doodvonnis tekent “.
  De uiteindelijke keuze gaat dan gewoon tussen : “de waarheid of de dood”.
  Een dergelijke keuze vraagt dan ook een quasi bovenmenselijke moed.!!

Reacties zijn gesloten.