Islamist tot in de kist

Een treurende familie moet hun juist begraven grootvader opnieuw uitgraven omdat de nabestaanden van een moslim, die naast hem zijn laatste rustplaats gekregen had, niet willen dat een ongelovige hun overledene bezoedelt.

De 89-jarige Shadrack Smith stierf op 13 januari.  Meer dan 400 Roma’s waren op zijn begrafenis.   Shadrack woonde zo’n 20 jaar in een Roma-kamp en was zeer geliefd.  Zijn familie betaalde behoorlijk veel geld voor de grafconcessie op de begraafplaats in Leicestershire, die voor alle geloofsrichtingen open staat.

Dan kregen ze te horen dat de moslim familieleden van de graf-buurman zich waren gaan beklagen over het feit dat er een ‘ongelovige’ naast hun dierbare lag.  Vervolgens deelde de stedelijke overheid hen mee dat hun grootvader zal opgegraven worden om elders opnieuw onder de grond gestopt te worden.  Ze zijn er niet over te spreken, krijgen totaal geen steun van de gemeenteraad, die de moslim familie ondersteunt.  Bij de koop van de grafplaats werd er bevestigd dat de begraafplaats open staat voor alle religies.  Dat de moslims er ten onrechte van uitgingen dat hun overledene omringd zou worden door uitsluitend vredeszendelingen is niet hun fout.  Ze pikken het niet en trekken desnoods naar de rechtbank.

Wat is dat bij ons toch beter geregeld!  Hier worden perken voor de moslims voorbehouden, bezoedelde christelijke grond afgegraven, bijgevuld met halalcompost, met een kompas in de hand de richting der graven bepaald, afgeweken van alle hygiënische voorschriften, kortom, hier voelen ze zich thuis.

En wij, wij zijn geassimileerd en geïntegreerd.  Inch’Allah!

FT

Telegraph

14 gedachten over “Islamist tot in de kist

 1. Vraag me af hoe de regeling voor moslims is wat betreft de duur van het graf. Voor ons is dat maximaal 50 jaar. Moslims mogen echter, net als joden, niet opgegraven worden. Joden hebben dit opgelost door een domein in Putte te kopen. Moslims?

  • Al jaren probeer ik dat te weten te komen. Het best bewaarde geheim na de Arco-afspraken!

  • Als het volledig volgens hun geloof gaat – en dat zal zo wel zijn – blijft het graf behouden tot het (islamitisch) Laatste Oordeel, dus tot het einde der tijden. Bovendien wordt de grond waarin zij begraven worden Islamitische eigendom, voor eeuwig dus.

   • Ziet er dus niet goed uit voor autochtonen op de kerkhoven, bijgevolg moet bij wet geregeld worden dat voor hen krekel- en massagraven de oplossing bieden in de toekomst.

    • Krekel = moet natuurlijk knekelhuizen/graven zijn : netjes boven elkaar opgestapeld.

 2. Als de kloof zelfs bij overledenen al zo groot is , dan kun je afvragen hoe groot die kloof is bij de levenden .Het enigste , waarom ze nog kunnen verdragen, hetzij met moeite , dat wij naast hun leven in ons eigen land …… dat is het “leefloon”
  de “ziekenkas” allerhande steun , begrip en het recht om hun groot bakkes te roeren als ze gekwetst worden

 3. Hoewel Roma’s tot de bevoorrechten behoren, ook in Vlaanderen (zie Gent), moeten zij nog altijd het onderspit* delven voor de allergeliefste moslims.
  *In dit geval nogal een slechte woordkeus.

  • Ook de titel ‘tot in de kist’ is een slechte woordkeus, vermits zij zonder kist begraven worden.

 4. En we hebben ons nog maar eens aangepast. In Vlaanderen is het niet langer verplicht om in een kist begraven te worden, het mag ook in een lijkwade. Ziezo, zo kan ieder naar zijn geloofsovertuiging begraven worden. Aan die lijkwade zijn wel bepaalde milieu normen verbonden, vermoedelijk moet ze halal zijn.

 5. Moest een … moslim op ons kerkhof liggen dan ging ik dagelijks met mijn hond daar naartoe en liet hem daar … zijn behoefte doen, ….

 6. Laat hen een verzekering afsluiten die hen naar hun beloofde woestijn vliegt, dat kan toch niet zo duur zijn. Want dat liep hier toch vol met varkens en everzwijnen in de tijd van, en na Asterix en Obelix. In hun zandbak waar ze thuis horen liggen ze mijn gedacht op hun plaats. Daar gaat niemand naast gaan liggen die geen moslim is.

 7. ‘die hen naar hun beloofde woestijn vliegt’
  meer dan 95% wordt daar wel naartoe gevlogen, het is een kleine minderheid die hier begraven wordt, maar zoals de immigratie ons leert …vul zelf maar in.

  • Niet in de Duitstalige gebieden, Anna. Daar hebben ze al jaren hun eigen begraafplaatsen met alle woestijngewoontes. En dat wordt hier nu ook ingeburgerd.

Reacties zijn gesloten.