Irak, Afghanistan, Libië… en dan nu Syrië?

Moet de wereld ingrijpen in Syrië? Eerst goed nadenken

door Afshin Ellian 23 aug 2013

Er zijn veel onbeantwoorde vragen over de vermeende gifgasaanval in Syrië

Er zijn veel onbeantwoorde vragen over de vermeende gifgasaanval in Syrië

Westerse landen moeten goed nadenken of ze zich militair willen bemoeien met de oorlog in Syrië. Als het Westen overgaat tot bombardementen op het regime van president Bashar al-Assad fungeert het onbewust als de luchtmacht voor Al-Qa’ida in Syrië.

In de film Tomorrow Never Dies (1997) doet 007 er alles aan om de wereld te redden. De vijand is een invloedrijke mediamagnaat. Hij probeert een wereldoorlog te ontketenen met het oogmerk om zelf de baas van de wereld te worden.

Maar daarvoor moeten eerst de supermachten elkaar vernietigen. Daarom lokt hij conflicten uit en zet valkuilen op voor de supermachten. De mediamagnaat bepaalt de krantenkoppen en headlines van journaals.

De westerse fictie loopt altijd op de werkelijkheid vooruit.

Syrië
De headlines van het nieuws werden ditmaal bepaald door Syrië. Alle nationale en internationale kranten openden met de afschuwelijke foto’s van dode kinderen in Syrië. Iemand maakte deze weerzinwekkende beelden in of nabij Damascus. Hij stuurde ze de wereld in.

CNN en andere internationale zenders namen het over. Daarmee was de missie van de persoon die de beelden had gemaakt, geslaagd: Assad viel met gifgas zijn eigen volk aan. Dat was de missie. Nee, de missie was het beeld van de dode kinderen. Ook dit is geslaagd.
Lees verder

2 gedachten over “Irak, Afghanistan, Libië… en dan nu Syrië?

  1. foto’s van dode kinderen zijn afschuwelijk , wraakroepend . Hoe meer dergelijke gepubliceerde foto’s hoe groter de verontwaardiging . Vergelding , wraak ! Een schokgolf gaat de wereld rond . Hoe is zoiets mogelijk in deze moderne tijden !! Ik vraag me af , hoe die beschaafde , verontwaardigde en geschokte wereld zou reageren op foto’s van 9 jarige kinderen die worden uitgehuwelijkt aan een oude seniele vent die zijn perverse lusten mag en kan botvieren op een “kind” . Indien onze “beschaafde” wereld getuige zou worden via een Youtuubeke van die pedofiel zijn eerste huwelijksnacht. Als we getuige zouden zijn wat dat kind allemaal moet doormaken , het kot zou te klein zijn. Nochtans die buitengewipte Egyptische president had de huwelijksleeftijd gebracht op 9 jaar , niet te geloven ! maar ik heb het ergens uit een betrouwbare bron vernomen . Ik heb echter geen enkele scherpe veroordeling gelezen uitgaande van het westers mensenrechtenhof of de rechten van het kind of noem maar op . Ik heb wel , veel kritiek gelezen over het optreden van het leger tegen die pro Morsi demonstranten . Moeders en vaders die vermoedelijk geen bezwaar zouden hebben als hun 9 jarige oogappel een sex-object zou worden van een vieze vent . Is dat een president ? Voor iedereen ? of voor sommige perversen , idioten , psychopaten en moordenaars die zichzelf bombarderen als woordvoerder van Allah ! Het Westen moet heel goed nadenken wat de gevolgen kunnen zijn als zij zich gaan bemoeien . Beschaving brengen in het stenen tijdperk waar Mohamed in leefde kunt ge niet forceren met wapens , ook niet met geduld , noch met liefde. Het heeft gewoon “tijd” nodig .

  2. Waarom zou het Westen partij moeten kiezen in een islamitische godsdienstoorlog – soennieten tegen sjiieten -waarbij beide partijen de meest verschrikkelijke oorlogsmisdaden begaan?

Reacties zijn gesloten.