Inteelt: het grote taboe

Inteelt is in onze westerse beschaving quasi onbestaande  geworden.  In Engeland worden ze er echter weer mee geconfronteerd dank zij de Pakistanen, die weliswaar slechts 3% van de geboortes voor hun rekening nemen, maar wel goed zijn voor 33% van de 15.000 / 20.000 kinderen die jaarlijks geboren worden met genetische afwijkingen.

Ieder van ons heeft wel een of ander abnormaal gen, zonder dat er een defect opduikt, omdat de gezonde genen in de meerderheid zijn.  Maar als man en vrouw hetzelfde abnormale recessieve gen hebben, dan ontstaat er een 25% risico op een kind met afwijkingen, zoals blindheid, doofheid, bloedziekten zoals sikkelcelanemie, hart- en nierfalen, long- en leverproblemen en andere neurologische of hersenziektes.  Een groot aantal pasgeborenen overlijdt quasi onmiddellijk als ze ter wereld komen.  Zelfs hun gezonde kinderen hebben 25% kans de drager te zijn van dit gen wat een hypotheek legt op de volgende generatie.

In Bradford bv. is de situatie ronduit ernstig te noemen.  Volgens een recent onderzoek bij 1.100 zwangere vrouwen is 70% van hen getrouwd met een kozijn in eerste lijn.  Merkelijk meer dan het toch al hoge cijfer van 50% onder de Pakistani in heel Engeland.
Bradford is geen uitzondering; overal waar er grote moslimgemeenschappen zijn, zoals bv. ook in Birmingham, is er hetzelfde hoge percentage doodgeboren of invalide kinderen bij Pakistaanse gezinnen.  Tenslotte gaat het niet uitsluitend om één toevallig huwelijk met eerste lijn familieleden, maar ook om de vorige generaties, zowel bij bruid als bruidegom die via een gearrangeerd huwelijk het afwijkende gen steeds weer vermenigvuldigd hebben.

De kinderen met een afwijking leggen een hoge last op de sociale zekerheid en op het onderwijssysteem.  Dit aanpakken, of zelfs maar bespreekbaar maken, ligt heel moeilijk.  Het grote taboe in moslimgemeenschappen.  Het verwijt “racisme” is nooit ver weg.  En, hoewel de ouderparen met dode of gehandicapte kinderen, weet hebben van de oorzaak, jarenlang uren, dagen en weken in ziekenhuizen doorbrengen, veel verdriet en zorgen meedragen, blijven ze er toch mee doorgaan omdat ze hun bezit, onroerend goed, juwelen en geld binnen de familie willen houden.

Lees meer bij Wibnet en bij een vroeger verschenen artikel van E.J. Bron

Gevoelige kijkers klikken beter niet op dit filmfragment, dat aantoont hoe erg de afwijkingen kunnen zijn.  Wij hebben er gewoon geen woorden voor.  Allah is waarlijk barmhartig als hij deze borelingen tot zich roept.

 FT

Daily Mail

7 gedachten over “Inteelt: het grote taboe

 1. Er is misschien toch rechtvaardigheid in de wereld, of is het gewoon een wetenschappelijk feit m.b.t. de voortplanting? Als inteelt verder gaat zal de gemeenschap die dit volhoudt geleidelijk uitsterven.

  • Van uitsterven kan geen sprake zijn. Ze kweken als de lieftallige diertjes die nu een spaarpotsymbool geworden zijn. Dit kost wel handenvol geld aan de NHS (National Health Service) en aan de scholengemeenschap, die extra plaatsen en speciale begeleiding in het bijzonder onderwijs moet voorzien. Los van het feit dat 13-14 jarige meisjes (Britse Pakistaanse kinderen) uitgehuwelijkt worden aan een kozijn die rechtstreeks uit Pakistan geïmporteerd wordt, waardoor niet alleen de problematiek rond de genetische afwijkingen, maar ook die van de integratie toeneemt. Vermits ze veel kinderen willen, blijven ze proberen tot er een ogenschijnlijk gezond exemplaar op de wereld gezet wordt. Ogenschijnlijk want dit kind is op zijn beurt weer de drager van het gen…

   • Lap weer een droom aan diggelen. Tja, dan blijft er maar één andere oplossing over maar daarover mogen we niet praten, denken nog wel, tot hiertoe.

    • Wij kunnen geen gedachten lezen, Foxy, het is ons onduidelijk wat je bedoelt

 2. Nu slaat Golfbrekers compleet de bal mis .Heeft de redactie nooit gehoord van een groot Saoudi-geleerde en respectvol psycholoog met name Sjeik Salah al luhaidan… “vrede zij met hem” Deze prominente geleerde kwam na een lange wetenschappeijke studie over dit onderwerp tot de volgende vaststellingen ! Vrouwelijke chauffeurs krijgen problemen met eierstokken en ingezakte heupen die leiden tot misvormde baby’s . Met zijn studie over misvormde geesten daar is hij nog volop mee bezig en dat kan nog een tijdje duren !

  • Beste Rene,
   Moet het niet zijn LUL-HAIDAN ??? Sorry redactie maar dat zal wel weer ra….. zijn.

 3. Een echte schande dat u het intellectueel karakter van de Islam in twijfel trekt, het zijn godsgeleerde mensen en zij hebben de waarheid in pand

Reacties zijn gesloten.