In Erdoğanland kan je de straf voor verkrachting afkopen…

Afbeeldingsresultaat voor rape child marriage… door naar goedislamitische gewoonte met het slachtoffer te trouwen

Dit wetsvoorstel is ingediend door de regeringspartij, de islamistische AKP van president Recep Tayyip Erdoğan.  Veroordeelde verkrachters (… de meesten gaan vrijuit door gebrek aan bewijs, vermoedelijke wederzijdse toestemming en non-islamitische provocatie) kunnen ontkomen aan gevangenisstraf als ze met hun uitverkorene in het huwelijksbootje stappen.

Wie dacht dat dit behoorlijk ver boven de voorgeschreven  normen en waarden van een kandidaat EU-lidstaat gaat mag nog eens nadenken: het wetsvoorstel houdt tevens in dat pedofielen die kinderen misbruiken hun straf kunnen vermijden door met hun minderjarig slachtoffer te trouwen, zelfs al hebben deze de minimum leeftijd voor een huwelijk nog niet bereikt.  Men heeft wel aan dit probleem al gedokterd want in de Commissie Justitie ligt een voorstel op tafel waarbij de leeftijd – vanaf wanneer een kind eigenmachtig mag beslissen dat ze zich maar al te graag laat misbruiken –  op 12 jaar gebracht wordt.

Enig probleem stelt zich als een jongetje verkracht wordt vermits het homohuwelijk* niet erkend wordt in Turkije en homo’s liefst in  aparte gevangenissen zouden moeten opgesloten worden.

Donderdag werd erover gestemd in het parlement; het voorstel haalde toen nog niet het nodige aantal stemmen, maar de meeste AKP parlementairen zagen er geen graten in en stemden voor.  Zelfs de minister van Justitie Bekir Bozdağ pleitte ervoor, want de wet zou de slachtoffers juist beschermen.

Volgens het Turkse Instituut voor Statistiek (TürkStat) is in Turkije het aantal zaken van seksueel misbruik met kinderen met 700 % gestegen in de periode 2006-2015.

En eveneens volgens TürkStat werden in de periode 2010-2015  232.313 minderjarige meisjes gedwongen te trouwen in Turkije.

Volgende week wordt opnieuw gestemd.  Intussen wordt er gemasseerd, gechanteerd, gedreigd…  Ter illustratie:

BREAKING Turkish PM Yıldırım orders AKP parliamentary group to talk to opposition on controversial sexual abuse law.

Verschillende bronnen, waaronder The Telegraph

8 gedachten over “In Erdoğanland kan je de straf voor verkrachting afkopen…

 1. Dergelijke berichten zijn schokkend zeker als het voorstel komt van een land dat als “beschaafd” wil doorgaan en zelfs kandidaat is voor toetreding tot de “Verenigde rampen van Europa” Maar worstelen wij ook niet met dergelijke “verschikkingen” Het “Zwarte Piet ” en het ” Minder Minder” dossier… Onnozelaars ! Gelukkig dat alles maar tijdelijk is
  Ge kunt geloven in een almachtige en rechtvaardige God Het enigste dat nog rechtvaardig is in deze wereld is de dood … Ik , gij … Erdogan en heel die troep debielen ,machtswellustelingen , geldgraaiers enz enz ….. wij moeten “allemaal” verdwijnen , ….. maar wij hebben tenminste een gerust geweten

  • Ge zijt er vet mee als de wereld voor onze (klein)kinderen om zeep geholpen wordt door die bende (vul in gedachten aan)…

   • Dat is inderdaad het grootste drama en die grote rechtvaardige en almachtige God van heel die supermarkt aan godsdiensten trekt zich daar geen ballen van aan ….
    Laat ons bidden , mij niet gezien …ik zou zeggen laat ons eens goed vloeken

    • Met uw welnemen Rene, uw reactie doet mij de wenkbrauwen fronsen.
     De door u zo genoemde ” grote rechtvaardige en almachtige God …” houd jy dus, rechtstreeks of onrechtstreeks verantwoordelijk voor de menselijke stommiteiten?
     In mijn ogen zijn mensen géén poesjenellen die, hangende aan touwtjes, alleen maar bewegen en doen zoals en wat (‘n) God wenst… En verder is het mijn vaste overtuiging dat mensen ZELF verantwoordelijk zijn voor wat zij al dan niet doen.
     Zich verschuilen achter een “almachtige God” en die zelfde God het verwijt toesturen dat Hij er zich geen ballen van aantrekt lijkt mij nogal tamelijk simpel…

     • @ Ropie,

      juist.
      En heeft die mens van de almachtige geen vrije wil gekregen? En die vrije wil is in het eigen mensenleven oppermachtig. Als die wil ‘nee’ zegt, ik doe niet mee, is en blijft het nee. Je kan die mens dan nog wel opsluiten of doodschieten, maar aan zijn nee kan een ander niets veranderen.

  • Had die arme vrouw toch maar naar de elektriciteitsmaatschappij gegaan met de alom gekende toverspreuk , dan had zij voor de rest van haar leven gratis elektriek kunnen krijgen met steun van Europa …..Allahu Akbar !!! en al de poorten gaan open

 2. Nu hoor je hier weinig over? de Sultan van Turkije kan blijkbaar niets verkeerd doen in de ogen van de EU-populisten, ze likken de voetzolen van Dictator Erdogan en zijn AKP.
  Stel u even voor mocht dit een voorstel zijn van bv: een Republikein, de nieuwsdienst draaide dan overuren nu draaien ze vooral hun hoofd weg van de echte waanzin in de Wereld.
  En de zogenaamde Wereldleiders hoort men ook niet in deze!

Reacties zijn gesloten.