In de brievenbus: geef hen wapens

MM900285281[1]Geef hen wapens 

Vrees niet beste lezers, we laten Verhofstadt heel eventjes uit zijn kot. Ook hij heeft rechten. Wees gerust niet heel lang. Daarna gaat het slot er weer op.

Enkele dagen geleden schrok ik me een hoedje. Hoorden we daar dat Verhofstadt om wapens vroeg. Vooreerst dacht ik in mijn naïviteit dat we om onszelf te kunnen verdedigen, we weer een geweer of een revolver mochten aanschaffen. We hebben tenslotte ook recht op zelfverdediging. Verkeerd gedacht. Verhofstadt wil wapens¨voor de rebellerende oppositie in Syrië. Die mensen moeten zich tegen een wreedaard als Saddat kunnen verdedigen, meent Guy. Vandaar wapens.

Maar wat vernemen we bij hoge uitzondering in onze objectieve pers? Vanuit Antwerpen, Mechelen en Vilvoorde vertrekken tientallen (lees maar gerust een paar honderd) “jongeren” , u weet wel, allahzonen om aan de zijde van die rebellen te trainen en te vechten. Dat deed mij onmiddellijk weer aan Verhofstads vraag denken. Nu kan het ter verontschuldiging van Guy zijn dat hij niet wist van die opleiding. Dan kunnen we hem rekenen bij de ‘gewone gekken’ en is een slotje meer overbodig. Dan kan hij zoals velen gewoon behandeld worden bij de Broeders van Liefde . Wist hij er wél van, dan moet men hem helaas bij de “gevaarlijke gekken” onderbrengen. Slot méér op de deur en de sleutels desnoods weggooien.

Maar wàt als die gevaarlijke allahzonen terug naar Vlaandren keren? Heeft de regering dan de moed om hen uit te wijzen? Zo niet: wat gaan dan de burgemeesters van genoemde steden ermee aanvangen? Enkele weken geleden hoorden we Milquet waarschijnlijk terecht beweren dat een burgemeester perfect kan optreden als de veiligheid van de burger in gevaar komt. Dan is mijn vraag; gaan die burgemeesters dergelijk gevaarlijk krapuul oppakken in afwachting van een proces met vraag voor uitwijzing? Of knijpen ze een oogje dicht zoals laatst met die aids-patiënten?

Argusoog

3 gedachten over “In de brievenbus: geef hen wapens

 1. hans bonte heeft wat pech gehad
  want er vertrokken uit zijn stad
  nogal wat moslimjongeren
  aan wie guido vehofstadt
  dacht de wapens uit te delen
  waarmee ze dan Bashar Assad,
  de slechterik volgens guynokkio,
  een lesje kunnen leren .
  en na aldaar de klus geklaard
  met wapen en met pak en zak
  naar belgiê weerom keren.
  maar zoals het bij de sossen hoort
  komt bert de bleiter op de proppen
  voortdurend door racistenpraat gestoord
  tracht hij met een gerichte muilkorfwet
  ‘het vrije woord’ te stoppen
  maar bleiter was niet bij de les
  want zijn partijgenoot, hans bonte,
  draait met zijn uitspraken, het mes
  diep in de multiculturele wonde
  is bonte nu ook een racist
  of heeft beir ‘t bleiterke
  zich wéérom van partij vergist ?

 2. Verhofstadt is altijd al een ziener geweest.
  Voor welke wapenleverancier zou hij aan het lobbyen zijn ?

 3. Een exemplaar van de GvA kopen, hoeft niet: met een paar muisklikken zot men reeds op hun site.
  Dààr kan men lezen dat zelfs een “bleekscheet” zich heeft laten overhalen om de heilige strijd uit te vechten in Syrië.
  Zelfs twee foto’s staan erbij waarin men hem (ongecensureed) kan herkennen.
  Fier dat hij is omdat hij de kans waargenomen heeft om vlug 72 maagden te kunnen “bedienen”… Laten wij hopen dat zijn wens zo-vlug-als-mogelijk in vervulling gaat.

Reacties zijn gesloten.