Illegale Tunesiërs krijgen € 5000 van de EU….

Afbeeldingsresultaat voor 5000 euroDe EU sponsort in uw naam elke illegale Tunesiër die zich vrijwillig laat repatriëren naar het land waar de Arabische lentegevoelens ontsproten.  Het is niet de eerste poging om hen te helpen op eigen benen te staan in hun thuisland en het zal ongetwijfeld niet de laatste zijn.

In Merkelland haalden ze enkele jaren geleden een aantal vrijwilligers om hen een opleiding te geven in de medische sector als verzorger of verpleeghulp.  Er is immers een groot tekort in de zorgsector bij de ondersteuning van de ouder wordende bevolking.  Bleek geen groot succes.  Er werd vastgesteld dat cursussen volgen te zwaar was, dat de praktijk te weinig respectvol was naar de cursist toe.  Dat demente bejaarden helpen bij hun sanitaire behoeften beneden hun waardigheid was.  En dat er bovendien behoorlijk wat geloofshindernissen op de holperige weg naar het diploma lagen…   Scheiding man en vrouw.   Wie verzorgt wie?…  Welke lichaamsdelen zijn haram, resp. halal?  Steriele verpleging is niet verenigbaar met de wil van Allah (ontsmetting met alcohol).  We schreven erover in aug. ’13:

Lente-vakkrachten

Blijkbaar zijn ze nu van deze heikele beroepskeuze afgestapt.  Bovenop de 5000 euro krijgen ze een persoonlijk begeleider.  Bedoeling is hen een vak aan te leren waarmee ze hun brood kunnen verdienen, zoals in de agrarische sector, bv. dromedarissen kweken (… lopen er nog niet genoeg rond in Tunesië? – niet cynisch bedoeld…), ecotoerisme (… wat moeten we ons daarbij voorstellen?  Toeristen die gaan helpen bij het schapen scheren of bij de dadeloogst?) de bouwsector  (…probleem in Tunesië is een overschot aan bv. ingenieurs en een tekort aan metselaars, loodgieters… vakkrachten die hun handen willen uitsteken), recyclagesector (… prima idee… in Tunesië en in alle zuiderse landen is afvalbeheersing en sluikstorten absoluut een megagroot probleem, maar dan moet men daar de bevolking nog motiveren om afval te selecteren en apart in te zamelen).

Afbeeldingsresultaat voor smiley apologyP.S.  Onze diepe verontschuldigingen voor de niet Nederlandstalige video.  Noch in Tunesië, noch bij de EU is Nederlands een gangbare taal.     Indien deze video uw taalgevoelens kwetst, slaat u hem gewoon over. Oef!

3 gedachten over “Illegale Tunesiërs krijgen € 5000 van de EU….

 1. “Onze diepe verontschuldigingen voor de niet Nederlandstalige video. Noch in Tunesië, noch bij de EU is Nederlands een gangbare taal.”
  Waarde redactie, ik begrijp uw (sarcastische) manier om ons, uw lezers, duidelijk te maken dat in zeer veel video’s de thans geldende lingua franca, het Engels, wordt gebruikt.
  Evenwel is het niet nodig te overdrijven. Het Nederlands mag dan in Tunesië geen gangbare taal zijn, bij de EU is het Nederlands dit wel!
  Het Engels is trouwens in Tunesië ook geen gangbare taal …

  • EU: “Gangbaar” in de zin van “werktaal”: Nederlands is geen werktaal binnen de EU. Vrhfstdt en Timmermans gebruiken ze zelfs niet bij tussenkomsten, waar zij dat perfect zouden kunnen vermits vertaald wordt. Nederlands is vanzelfsprekend één van de 24 aanvaarde Europese talen binnen de EU, waarin (lang niet alle) in een werktaal (Engels, Frans, Duits) opgestelde documenten “vertaald” worden. In de praktijk wordt er binnen de EU in het Engels of het Frans met elkaar gecommuniceerd, hoewel Duits de meest gesproken taal is binnen Europa. Meer info: https://onzetaal.nl/nieuws-en-dossiers/dossiers/talen-in-de-europese-unie/ https://nl.wikipedia.org/wiki/Talen_van_de_Europese_Unie#

   Los daarvan: Engels is in Tunesië inderdaad niet de tweede taal. Dat is het Frans. Hoewel in de toeristische branche Engels en Duits al lang aanvaard werden.
   De film- en mediawereld draait grotendeels in het Engels.
   Waarmee ik terug kom op mijn vraag – en die is niet sarcastisch – liever geen beeldmateriaal als die niet in het Nederlands gesynchroniseerd of ondertiteld wordt?

Reacties zijn gesloten.