Hoe lang mag men kind zijn bij Al Qaida?

Brainwashed: The children struggle to hold pistols as they clumsily fire them into the distanceDeze kinderen worden opgeleid tot het moorden.  Jongetjes die niet ouder lijken dan vijf – zes jaar, die met geweren schieten.  Echte geweren.  In dit Pakistaans trainingskamp zorgt Al Qaida voor de volgende generatie jihadisten.

Kinderen van die leeftijd zitten bij ons in het laatste kleuterklasje.  Zij leren speelsgewijs allerlei vaardigheden, spelletjes op de pc, eenvoudige rekenoefeningen, met elkaar omgaan, nemen deel aan een toneelstukje, gaan naar een pretpark… hun laatste jaartje kleuter-zijn, vooraleer de volgende stap eraan komt: het eerste leerjaar van het lager onderwijs, de eerste stap naar het volwassen-zijn.

Ik vraag me af of er iemand ooit deze Pakistaanse jongetjes geknuffeld heeft, over hun bol geaaid, beloond heeft met een snoepje, een verhaaltje voorgelezen of een liedje gezongen heeft.  Heeft er iemand hen ooit ‘s avonds toegedekt en een nachtzoen gegeven?  Hen gezegd dat men hen graag ziet?

Plaats: rotsachtig gebied in het wetteloze Waziristan in het noordwesten van Pakistan.  Kleine jongens wachten braaf het bevel af, het bevel tot vuren.  Op het commando schieten ze met hun AK-47, die ze amper recht kunnen houden.  De terugslag is zo sterk dat ze achteruit gegooid worden.  Dan dezelfde oefening met een pistool, vervolgens met een machinegeweer.

Hier krijgen de jonge opvolgers van Al Qaida hun hersenspoeling, hier wordt de haat tegen het Westen ingeënt, opdat hij dan ergens, later in de toekomst, als een zelfmoordaanval tot ontplooiïng kan komen.   Vele van deze kinderen zijn wezen; hun vader is hen reeds als martelaar vooraf gegaan.
De film is afkomstig van een Al Qaida-webstek en werd daar vermoedelijk als propagandamiddel door de Islamitische Partij Turkestan (ze noemen zichzelf de Leeuwen van Turkestan) erop geplaatst.  Deze beweging traint opstandelingen, die voor de Taliban in Afghanistan zullen gaan vechten en zou voor honderden terreuraanslagen verantwoordelijk zijn..

Bron: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/afghanistan/10011813/Taliban-little-commandos-in-terror-camp-training-video.html

Floriaan Terbeke

 

2 gedachten over “Hoe lang mag men kind zijn bij Al Qaida?

  1. Dat is het verschil met de Britten, de één leert ze moorden, de ander wat pornografie is.

  2. Och, het is tegenwoordig wél een stuk moderner qua de gebruikte wapens, maar “militaire opleiding” begon toch ook al van-kindsbeen-af zo’n 2.500 jaar geleden bij de Spartanen ?
    Tegenwoordig huldigt men nog steeds Leonidas omdat hij, met een handjevol soldaten, het opnam tegen 20.000 Perzen; èn een zekere Philippus die (met volle wapenrusting) de overwinning kwam melden —> de Olympische Spelen.
    Principieel is er toch weinig verschil nà al die eeuwen. (op de “bloedsoep” na)

Reacties zijn gesloten.