Hoe Europa er zal uitzien als Van Rompuy, Barroso en co. hun plannen doorduwen

EUSSRHoe Europa er uit zal zien als Van Rompuy, Barroso en co. hun plannen doorduwen
Begin dit jaar verscheen Europe – The Shattering of Illusions, een dun boekje waarin de Tsjechische president Vaclav Klaus zijn verhaal over het huidige Europa doet. Zijn kritiek op de EU is niet mals. Hij noemt de huidige Unie ‘een steeds meer verspillend en absurd project dat tot doel heeft het belang van de natiestaten teniet te doen’. Klaus verwijst naar de voormalige naam van de EU, de EEG (Europese Economische Gemeenschap). ‘Doch de middelste E, die voor Economie stond, is ondertussen verdwenen… en was maar ‘een tactische tussenstap’ naar ‘de totale eurocratie’.

Lars Seier Christensen, de CEO van de Saxo Bank, schreef in de Deense versie van het boek een post scriptum waarin hij zijn visie over de toekomst van Europa uit de doek doet:

‘Het is moeilijk te begrijpen waarom de EU niet erkent op zo vele vlakken fout te zijn geweest en dat vele Europeanen daar vandaag onder lijden. Waarom een gefaald project doorduwen, eerder dan de crisis te benutten om het project te herevalueren, te kijken waar we staan en naar het Europese volk te luisteren? Het wordt tijd dat politici begrijpen dat ze er voor het volk zijn en niet omgekeerd.      Lees hier meer.