Hiervoor wil Obama ten strijde trekken

50 zweepslagen voor vader die zijn dochter laat trouwen zonder toestemming van de sharia

Voorheen gebeurden deze taferelen voornamelijk in Saudi-Arabië. Vandaag zijn ze aan de orde in rebellengebied in Syrië, waar de sharia de plak zwaait en sharia-rechtbanken de strikte interpretatie van de wet van God doen naleven. In de stad Saraqeb in de provincie Idlib veroordeelde de sharia-rechtbank van de door het Westen en Golfstaten gesteunde rebellen twee burgers tot respectievelijk veertig en vijftig zweepslagen.

Ahmad al-Ra’i kreeg vijftig zweepslagen omdat hij zijn dochter liet hertrouwen zonder de wachttijd van drie maanden – volgens de sharia – na de scheiding te respecteren. De sharia-rechtbank beschouwde het huwelijk als onwettig. Mustafa Amno, de man die de dochter van Ahmad huwde, kreeg veertig zweepslagen als straf.

Dit zijn dagelijkse praktijken in Syrië anno 2013 in rebellengebied. Voorheen was Syrië een seculier land, maar dankzij buitenlandse inmenging bepalen salafisten en wahabieten in rebellengebied alle regels en wetten op basis van de sharia.

 http://ejbron.wordpress.com/2013/08/30/video-50-zweepslagen-voor-vader-die-dochter-laat-trouwen-zonder-toestemming-sharia/

1 gedachte op “Hiervoor wil Obama ten strijde trekken

  1. Ik begrijp Obama niet ! Hij wil die achterlijke zweepslagengevers steunen . Heeft zijn over grootmoeder dan niet verteld hoe pijnlijk het is toen zijn over..over grootvader zweepslagen kreeg voor kleine ongeregeldheden of zomaar voor de lol van de machtshebbers van toen.

Reacties zijn gesloten.