Het verhaal van Arco, een verhaal van politieke incest.

http://actua.groeparco.be/

Op donderdag 5 februari werd bekend dat het Grondwettelijk Hof een uitspraak over ARCO uitstelt. Een uitspraak die niet verwonderlijk is, voor wie het dossier van nabij kent. Terwijl de meeste mensen vandaag nog steeds niet doorhebben wat er aan het gebeuren is, liet ik al in de juli-editie (2014) van www.macrotrends.be specialist Yannick Verdyck aan het woord.

Zijn stuk, dat ik hieronder met zijn toestemming nu publiek maak, is het beste overzicht dat ik over deze zaak ooit las. Normaal is dit enkel voor betalende abonnees, maar in sommige gevallen is het gewoonweg een erezaak de burger correct te informeren. Ik roep u dan ook op om ervan te profiteren, en het stuk zoveel mogelijk te verspreiden bij vrienden en kennissen.

Ga er rustig bij zitten en lees hier het verhaal van Arco, een verhaal van politieke incest.

FVE

Eén gedachte over “Het verhaal van Arco, een verhaal van politieke incest.

 1. Zolang dat de lijst van Arco coöperanten niet wordt bekend gemaakt zal men niet klaar zien. Er zitten daar “grote vissen” tussen die absoluut hun geld moeten weer hebben. Ze kunnen wel wat wachten, d.w.z. de tijd die er nodig is om voldoende kleine vissen te laten verdwijnen. Om dit laatste mogelijk te maken moet de afhandeling van het Arco & Dexia dossier dan ook op de lange baan geschoven worden.
  Uiteindelijk wanneer praktisch iedereen de Arco zaak vergeten zal zijn, zal er een “minnelijke schikking ” getroffen worden. (cfr : la tête du client!!)
  In de strafklacht met burgerlijke partijstelling tegen Dexia is de onderzoeksrechter sinds 01.02.2015 met pensioen. De parket magistraat die het dossier behandelde, is ook weg!!!
  De opvolgers hebben maanden werk om alles in te studeren.
  We mogen ook niet vergeten dat het Arco dossier een gevolg is van het Dexia debacle. In dit laatste spelen er ook franse belangen een rol, die Dexia hebben leeggezogen, en meegesleurd hebben in een waanzinnig avontuur.
  Dit laatste heeft zowel betrekking op het toestaan van leningen aan steden die failliet waren als het opkopen van staatsobligaties uit de zuiderse landen!!
  Dergelijke praktijken kunnen niet anders dan gepaard gegaan zijn met “koehandels waarbij de politiek betrokken was” en “corruptie”.
  Bij deze bedenkelijke praktijken kan er maar één land zijn dat er voordeel heeft uitgehaald en dat is Frankrijk. Wat heeft Parijs allemaal bekomen wat dan uiteindelijk betaald werd door Dexia en Arco??? (en dus ook de Vlaamse spaarder en belasting betaler!!).
  Reken hierbij dan nog het “verraad” van de belgische politieke verantwoordelijken bij de afhandeling van het probleem Dexia.. Een “verraad” dat er alleen kan zijn gekomen door “omkoperij” of nog erger door “chantage” met zedendossiers.
  De rol van het “Groot Oosten” mag ook niet uit het oog verloren worden, gezien het Arco dossier gekoppeld werd aan dat van Ethias.
  Al deze elementen verklaren dan ook waarom het aan franstalige en linkerzijde ook verdacht stil blijft.
  Van de voormelde praktijken moet de top van het ACW ook op de hoogte geweest zijn.(zeker via J.L. Dehaene).
  Het gaat hier dan ook om een gigantische beerput waarbij ieder “kopstuk” in België dat er bij betrokken is, wordt gechanteerd.
  Dat de waarheid dan ook aan het licht zou kunnen komen is uitgesloten.
  Na de Augusta-Dassault zaak werd het volledige gerechtelijke en politionele systeem onder controle gebracht van het “crimineel corrupte regime” dat België is, zodat elk onderzoek gedoemd is om te mislukken.
  Het Arco dossier kan dan ook niet los gezien worden van het Dexia dossier, en het is in dit laatste dat er “staatsbelangen” op het spel staan, die voorrang hebben op al de rest.
  Iemand die daar zeker meer moet van weten is Albert Frère, een intimi van Sarkozy!!!
  Er gaat achter dit Arco en Dexia dossier dan ook heel wat meer schuil, dan de kleine Arco coöperanten die bedrogen werden en zitten te wachten op hun geld.

Reacties zijn gesloten.