Het terreurniveau van Jambon

Jambon verdubbelt boetes voor VL-stickers op nummerplaat

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon werkt aan een wetsontwerp waardoor het aanbrengen van een VL-sticker op de wagen dubbel zo zwaar zal worden beboet. 

Een koninklijk besluit van 20 juli 2001 zegt dat naast de nummerplaat een blauw vlak is aangebracht met twaalf Europese sterren en een letter ‘B’. Maar veel Vlaams-nationalisten overplakken deze met een ‘VL’. Wie op dit ‘misdrijf’ betrapt werd, ontving hiervoor een boete van 55 euro. Vorig jaar waren er dat 6.325. Jambon stelde in het parlement dat te zullen optrekken tot 110 euro.

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de verstrenging. “Heeft Jambon in tijden van terreurdreiging werkelijk niets beter te doen dan een zoveelste heksenjacht op Vlaams-nationalisten te organiseren?”, vraagt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zich af. Volgens Van Grieken verloochent Jambon bovendien opnieuw zijn Vlaams-nationale kiezers. “Nadat Bart De Wever al stelde dat de Vlaamse Beweging zichzelf beter zou afschaffen, organiseert zijn partij vandaag de jacht op het symbool daarvan,” aldus Van Grieken.

DM Knack

4 gedachten over “Het terreurniveau van Jambon

  1. Er zal een tijd komen dat deze eigen volksverraders, als hun term erop zal zitten blijvend beschermd zullen moeten worden en hopelijk is daar dan geen geld meer voor.

  2. In het draaien en keren gelijk een windmolen heeft N-VA niets meer te leren.
    Le nouveau CD&V est arrivé !!

Reacties zijn gesloten.