3 gedachten over “Het stopt niet. Niet vanzelf.

 1. Op de beelden van samengetroepte illegalen en asielzoekers of hun slaapplaatsen in parken en straten, springt hun afvalberg duidelijk in het oog.
  Intussen wordt mij door GvA de vraag gesteld :’ zijn er ook positieve invloeden van de mens? En dat hangt er maar van af of je sommige zaken als positief kunt bekijken’, gaat GvA dapper verder.’ Ratten, muizen en muggen zijn massaal aan het uitbreiden dankzij de mens.’ De krant laat zich het plezier niet ontnemen om de autochtone mens schuldcomplexen aan te praten. Want gaat die niet in steden wonen? En het is nu juist in die steden dat de autochtone mens met al zijn afval – die hij volgens mijn waarnemingen netjes in vuilzakken sorteert – die ratten, muizen en muggen laat floreren?
  ‘Als het doorgaat zoals dat vandaag gebeurt, mag je er tamelijk zeker van zijn dat het op een bepaald moment een zware impact zal hebben op de menselijke populatie. Het verbaast meer en meer dat een mens, toch een zogezegd intellectuele soort, het biologische, evolutionaire kader lijkt te negeren. Er komt wel ergens een limiet aan het systeem dat dit kan dragen. Als er iets desastreus gaat gebeuren mag je er zeker van zijn dat niet wij gaan overleven.’
  Mochten die laatste zinnen je in verwarring brengen, mocht je denken dat hier een waarschuwing staat voor dat ‘het stopt niet vanzelf’ en dat van jou verwacht wordt hier mee paal en perk aan te stellen, dan moet ik je teleurstellen. Het gaat om ratten, muizen en muggen.
  Besluit : als dat netjes sorteren en het rijden naar containerparken niet volstaat, dan kopen we ons als intellectuele mensen een fluit. Het doel daarvan heeft de Rattenvanger van Hamelen ons voorgedaan.
  Rest dan nog de intellectuelen van de waarheidskranten een systeem te bedenken om een limiet te stellen aan dat andere desastreus gebeuren zodat wij kunnen overleven en rustig naar containerparken kunnen blijven rijden en afval sorteren.

  • … naast de kwestie… maar met die fluit doet ons denken (we hebben ze nog) aan de blauwe fluitjes die de (toen nog niet Open) VLD uitdeelde om de straatcriminaliteit tegen te gaan. In nood: gebruik de fluit.
   Nog altijd vrij te koop.

 2. Het is voor velen van ons , er niet eenvoudiger op geworden om een menswaardig bestaan op te bouwen . Het is voor velen van ons moeilijker geworden om de eindjes aan elkander te knopen . Nu eisen ze van ons dat wij een troep zielige zoekers , waar wij niets mee te maken hebben , alles te geven wat hun hartje lust . Wat is politiek toch een prachtig iets . Minister is dat niet de vertaling van “dienaar”…dienaar van en voor wie ?

Reacties zijn gesloten.