Het recht op een kleinkind

Een Indisch echtpaar, Sanjeev en Sadhana Prasad, hebben in Haridwar, Noord-Indië, een proces ingespannen tegen hun zoon en schoondochter wegens het nog niet produceren van een kleinkind. De eis: een kleinkind binnen een jaar of een schadeloosstelling van 50 miljoen Indische Rupees (ca. € 620.000 of $ 675.000).

Zij stellen dat ze hun spaarcenten fors aangesproken hebben voor de opvoeding en pilootopleiding in de VSA van hun zoon én een extravagante bruiloft.

“Ze zijn nu zes jaar getrouwd en hebben nog steeds geen baby-plannen. Als we een kleinkind zou hebben hebben, dan konden we er tijd mee doorbrengen en onze pijn zou te verdragen zijn.”

De schadeloosstelling – 50 miljoen Rupees – bevat de kosten van de bruiloft in een 5*****-hotel, een luxe-auto van $ 80.000 en de huwelijksreis in het buitenland. De pilootopleiding in de VSA had een fors prijskaartje, maar stelde teleur. Eens teruggekeerd in Indië, vond zoonlief geen werk.

“We moesten een hypothecair krediet nemen voor de bouw van ons huis en we hebben het nu financieel moeilijk. Bovendien zijn we nogal eenzaam vermits we alleen wonen…”

Vandaag zou naar verluidt het proces beginnen.

Indië heeft een samenhangend familiesysteem met verschillende generaties – en zelfs familieleden zoals broers, zusters, ooms, tantes, nichten en neven, die allemaal onder één dak wonen. De moderne tijd bracht daar stilaan verandering in: jonge echtparen verlaten het nest en willen liever aan hun carrière en hobby’s tijd spenderen dan aan het kinderen krijgen.

https://economictimes.indiatimes.com/