Het licht gaat uit.

Het zat eraan te komen.  Zodra Pegida te veel aanhangers kreeg, zouden de maandagwandelingen verboden worden.  Uiteraard omwille van de veiligheid der deelnemers.  Absoluut niet omdat de overheid de vrijheden wil beperken, zoals daar zijn: de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van betogen, de bewegingsvrijheid van de eigen burgers… De Charlie-aanslag bleek een godsgeschenk om op een elegante manier een einde te stellen aan het protest tegen de immigratie. De politiek ‘neemt zijn verantwoordelijkheid’.

Neen, het gaat niet omwille van al deze vrijheden die in de grondwet ingeschreven werden.  Absoluut niet, laat dat duidelijk wezen.  Het gaat louter en alleen om het welzijn van de maandag-wandelaars.  De staat is bekommerd om hun gezondheid.  Tenslotte zijn zij het die de immigratiegolf via belastingen financieren. Daarom wordt de Pegida-wandeling verboden.  De politie bevestigde een verhoogd veiligheidsrisico.  Er zouden bedreigingen geuit zijn: geen abstracte, maar reële.

Uiteraard lopen alle anti-Pegida-betogingen geen gevaar.

Pegida verzoekt elke Europeaan ‘die voorstander van vrijheid van meningsuiting en tegen religieus fundamentalisme is’ een kaars voor zijn raam te zetten en/of de Duitse nationale vlag te tonen / uit het venster te hangen.  Komt er dan bij elk venster een Duitse paracommando staan?  Brengt die dan dinsdag ochtend de kinderen naar school?

Vanavond zou voor het eerst een Pegida-organisator aan een debat op tv ‘mogen’ deelnemen.  Kathrin Oertel is te gast bij het ARD-programma „Günther Jauch“, 21.45 uur, om met Wolfgang Thierse (SPD), Jens Spahn (CDU), Alexander Gauland (AfD) en de directeur van de Sächsischen Landeszentrale für politische Bildung, Frank Richter, te discuteren. Zou.  Een doekje voor het bloeden. Voor zover toegelaten. Voor zover er geen veiligheidsrisico voor de zender optreedt.  Voor zover er nog sprake kan zijn van Zivilcourage in het land van de erfzonde.

Bah.

Gottfried August Bürger: Wer nicht für Freiheit sterben kann…

13 gedachten over “Het licht gaat uit.

 1. Het is gestart in heel Europa, EINDELIJK, Europa moet en zal moslimvrij geveegd worden zonder geweld, wij zullen het politiek schorum verplichten te doen wat ‘wij’ willen want wat zij willen interesseert ons geen flikker.
  Betreffende militairen in onze straten, EINDELIJK, daar dient ons leger voor en laten we die laffe politiekers zoals die onnozelaar uit Mechelen uitschakelen, onze veiligheid staat boven het gelul van lafaards, wij burgers danken de militairen voor hun optreden, die blauwe kakelkip snapt het nog steeds niet en die rode en groene vuiligheid is te dom om er woorden aan vuil te maken daar zijn ze al zo diep gezonken dat ze een turkse troela de leiding geven, kan het nog lager?
  Nu doorwerken aan een moslim/islamvrij Vlaanderen en Europa dus ook die smerige EU troep uitschakelen en de straat op flikkeren zonder salaris/pensioen of oprotpremie en al diegenen die deze al gepikt hebben verplichten deze terug in te leveren want de smeerlappen hebben daar geen recht op.

 2. Nooit waren de nieuwsrapers er rapper bij om te schrijven dat de Pediga-betoging in Dresden afgelast is. Tot vorige week spraken ze op zondag er zelfs niet van dat deze beweging bestond.

 3. Does terrorism work?
  Posted on January 18, 2015 by Eeyore
  1. Canada: Threat of Violence Forces Cancellation of Pro-Israel Event

  The Canadian Institute for Jewish Research (CIJR) and the Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America (CAMERA) were forced to cancel a pro-Israel event after conversations with police indicated a legitimate threat of violent protests.

  CIJR and CAMERA were schedule to host Canadian MP Marc Garneau for a talk about Canada-Israel relations. When Montreal police alerted CIJR that there was an organized protest scheduled for outside of the event, CIJR moved to postpone the lecture indefinitely.

  According to the Concordian, those who intended to attend the lecture were informed that it was canceled via Facebook.

  Bradley Martin, CAMERA Fellow and Representative for Montreal and a student at Concordia, wrote on the event’s Facebook page at around noon on Jan. 12 announcing the talk had been cancelled because the Montreal Police had notified them of a violent protest was set to take place because of this event. At around 7 p.m., Martin posted to clarify what had happened, writing the following: “This morning, the Montreal Police informed CIJR that their cyber division detected a planned protest of the event. This protest was estimated to consist of about sixty demonstrators and considered to be hostile and violent. Under the circumstances, it was determined that the venue could not be secured properly and the safety of attendants would be at risk. It was therefore decided that the event would not take place as planned and be postponed indefinitely.

 4. door Oene van der Wal 18 jan 2015 Elsevier

  Met het wegens dreigementen afgelasten van de Pegida-demonstratie in Dresden van maandag 19 januari hebben islamitische extremisten een slag gewonnen. Islamitische extremisten mogen niet regeren.

  Weliswaar zijn er (nog) geen doden gevallen, maar het grondrecht om vrij en vreedzaam te demonstreren is een gevoelige klap toegebracht. De Pegida-organisatoren durven zich niet meer te laten zien.

  Dat de politie van Dresden niet in staat of willens is om de veiligheid van Pegida-initiator Lutz Bachmann en de demonstranten te garanderen, maakt het er niet beter op. Het signaal aan de extremisten is dat alleen boe roepen al genoeg is om in een westers land een demonstratie van de straat te houden.

  Natuurlijk komen daar de recente gebeurtenissen in Frankrijk als schrikbeeld bij. Islamisten houden het helaas niet slechts bij bedreigingen, zo blijkt keer op keer.

  Hitler

  De afgelopen weken is de stemming rond Pegida in Duitsland enorm opgeklopt. De beweging is door veel politici, media, kerken en moslimorganisaties regelrecht gedemoniseerd, zoals dat vaak gebeurt als er op de rechterflank van het politieke spectrum krachten opkomen.

  Lees ook

  Gerry van der List: Wie intolerante kern islam negeert, wakkert gevaarlijke illusies aan
  Velen deden alsof de navolgers van Hitlers bruine horden door Duitse straten marcheerden. Zelfs bondskanselier Angela Merkel nam deel aan het politieke tribunaal. Deze critici, die zich als hoeders van de Duitse democratie zien, mogen zich nu afvragen of zij met hun gestook niet hebben bijgedragen aan de moord- en aanslagdreigementen.

  Wie de agenda van de pegidisten bewust verdraait, hen nazi’s noemt, een schande voor Duitsland, met ratten vergelijkt, of verantwoordelijk houdt voor toenemende islamofobie en vreemdelingenhaat, zoals politici en commentatoren deden, moet niet raar opkijken als iemand hierin aanleiding ziet voor geweld.

  Demonstraties

  De uitzinnige reacties op Pegida zijn ook met een beroep op de recente Duitse geschiedenis niet te rechtvaardigen. Dat verleden wordt steeds vaker als voorwendsel gebruikt om onwelgevallige meningen en potentiële politieke tegenkrachten te neutraliseren.

  Want wat heeft Pegida nu eigenlijk verkeerd gedaan? Ja, er worden ook minder snuggere zaken geroepen, maar wat geeft het? Alle demonstraties verliepen ordelijk en vreedzaam.

  De problemen die Pegida aansnijdt – zoals het ideologisch gedreven asielbeleid en de groeiende invloed van moslims – zijn te ernstig om van tafel te vegen. Natuurlijk regeert ook in Duitsland niet de straat. Maar de islamitische extremisten mogen evenmin regeren.

  Dat zij dat door de afzegging van de protestbijeenkomst van maandag nu toch doen is een ernstiger gevaar voor de democratie dan alle Pegida-demonstraties bij elkaar.

  • Als men de Pediga beweging afschildert als extreem rechts, ben ik fier ook rechts getypeerd te worden, gezien ze vreedzaam en ordelijk wekelijks op straat komen, iets wat niet gezegd kan worden als links of de lieverdjes van de geknielde sekte iets organiseert om te manifesteren, dat gebeurt dan steeds met vernielingen en plunderingen van winkels.

  • Ik zou niet weten welk gevaar Pegida zou kunnen zijn voor de democratie, maar de islam is een enorm gevaar voor de democratie

 5. Beschaving is te vergelijken met het bestaan van een mens . Het duurt lang vooraleer hij onafhankelijk wordt , zelfstandig kan denken , het onderscheid leert tussen goed en kwaad . Naarmate hij ouder wordt verzwakt zijn geest , het lichaam wordt stram en hulpbehoevend . Uiteindelijk komt de dood . Onze beschaving is op sterven na ook dood

 6. “Pegida verzoekt elke Europeaan ‘die voorstander van vrijheid van meningsuiting en tegen religieus fundamentalisme is’ een kaars voor zijn raam te zetten en/of de Duitse nationale vlag te tonen / uit het venster te hangen”

  Kleine correctie: Pegida verzoekt elke Europeaan NIET om de Duitse nationale vlag te tonen, in de Duitse tekst verzoekt Pegida elke Europeaan om zijn (eigen) landsvlag te tonen.

  • OK, in Duitsland dan. De boodschap vanuit Dresden richt zich in hoofdzaak op Dresden en omgeving.

 7. Ze beweren wel ” Allah is de grootste !” Ik heb echter mijn twijfels want volgens “de Strangers” is “ziekekas” veel groter. , dat is ook mijn overtuiging !!…..mag dat nog gezegd worden of valt dat ook onder kwetsend
  “””Ziekekas Akbar !””””

 8. Ik heb gisteren de uitzending op RTL gevolgd en trek daaruit volgende besluiten ; de CDU politicus komt met een door haat vertrokken gezicht vertellen dat we moeten praten (waar hebben we dat nog gehoord), de vroegere in het parlement gezeten politicus vertelt dat we de inwijkelingen moeten helpen(liefst met zoveel mogelijk geld, kost en inwoon), de geleerde professor onderzoeker laat een dubbele tong zien want ge kunt maar nooit weten? De spreekster voor PEGIDA blijft kalm en legt de vinger op de wonde .Wanneer men haar verwijt dat in de betogingen nogal wat lieden lopen die niet representief zijn voor de gewone burger dan verwijst ze meteen naar de oud politiekers die boter op het hoofd hebben en ook een tweede kans gekregen hebben. De afgevaardigde van de Afg partij slaat nagels met koppen maar men laat hem bijna niet uitspreken en daarin is de CDU politicus het haantje de voorste De PEGIDA afgevaardigde zegt ook dat men met de betogingen zal doorgaan? De moderator blijkt ook n iet van enige neutraliteit blijk te geven maar wat had men ook anders verwacht van een ‘politiek correcte zender’

Reacties zijn gesloten.