“Het is geen toeval dat zowel de EU als de NAVO in Brussel hun hoofdkwartier hebben.”

“De VSA boetseren Oekraïne in een nieuw Afghanistan!”

Jeffrey Sachs is kritisch over de politieke koers die de VSA andere landen oplegt.

“Het is een triestig feit dat EUropa de weg kwijt is door de militaire alliantie, die een door de VSA geleide constructie is, met de politieke, culturele, sociale en economische samenkomst van EUropa, welke tot doel heeft (had???) het beste van meer dan 2000 jaar cultuur in Europa, maar nu zijn ze allemaal in de war en ik weet dat de Europese leiders niet zullen ingaan tegen het Witte Huis.

Ik snap echt niet waarom want dit is absoluut niet in het belang van EUropa en talrijke EUropese leiders weten wel beter maar ze houden hun mond en wat er in de media in Slovakije gebeurt, gebeurt overal in de regio’s die door de VSA gedomineerd worden. Mensen zijn bang. Mensen zijn bang van de VSA regering, van de veiligheidsstaat…”

Via de ondertiteling en icoontjes onderaan kan de rest van het interview volgen.

Jeffrey Sachs (Detroit (Michigan), 5 november 1954) is een Amerikaanse (ontwikkelings)econoom en hoogleraar en directeur van het Earth Institute bij de Columbia-universiteit (New York). Sachs adviseerde verschillende regeringen bij de overgang van communisme naar kapitalisme, onder meer door middel van schoktherapie. Van 2002 tot 2006 was hij speciaal adviseur van Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, en nadien tot 2016 van Annans opvolger bij de VN, Ban Ki-moon.

Lees meer: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Sachs