Het andere klokje

Filip DW kreeg in de media nog maar eens (negatieve) aandacht. Onderhuids werd de lezer duidelijk gemaakt dat Filip een arme sukkelaar uitgescholden en aangevallen had. Zomaar. Omdat u zo verondersteld wordt de mening van de poco media te laten insijpelen, nl. dat Filip een notoir racist is die elke dag op weg naar kantoor of elders speurend door de straten tuurt of hij ergens een gepigmenteerde neo-Antwerpenaar het leven kan zuur maken.

Dit geeft een ander beeld (dank aan Jean Goris):

“Het Laatste Nieuws is er als “neutrale” gazet als de kippen bij als er negatief nieuws te rapen valt over het Vlaams Belang .Ditmaal was het Filip Dewinter die een meningsverschil had met een dertigjarige man (sic) zoals HLN hem omschreef. Nu, de juiste feiten kennen wij niet. Het gerecht zal wel uitmaken wie tenslotte over de schreef is gegaan.*

Wat mij (weer eens) enorm stoorde aan het artikel was het volgende.”De VB- topman werd eerder al aangeklaagd (…) Eerder waren er klachten over uitspraken die zouden aanzetten tot haat en geweld tegen moslims of allochtonen”. Klachten ! Geen vervolgingen!

Wat mij stoorde is dat men niet gaan kijken is naar de andere persoon betrokken in de schermutseling namelijk Oussama. S. Die man zijn naam of foto mogen wij niet zien want het is een persoon van allochtone afkomst .

Dat Oussama in 2015 veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van vijf jaar waarvan 30 maanden effectief, wegens ernstige zedenfeiten met elf jongens tussen de 13 en 16 jaar oud daar werd zedig over gezwegen maar werd bevestigd door Parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Oussama die zich op sociale media “Raquel” noemde liet minderjarige jongens masturberen en strippen voor de camera.

Dat Oussama PVDA militant is vergat HLN ook even te vermelden. De bron van HLN is (PLA/JVDS/BJM) . Als dat drie journalisten zijn moeten ze eens af en toe hun kont opheffen en uit hun stoel komen en beide partijen onder de loep nemen. Met subsidies van de belastingbetaler zou men eens echt neutraal mogen zijn.”

Knack heeft het over “een andere man”. Het Nieuwsblad over een “voorbijganger”. ATV suggereert de gebeurtenissen met een vraag.

https://www.hln.be/antwerpen/oussama-dient-klacht-in-tegen-dewinter-na-vechtpartij-aan-partijlokaal-vlaams-belang-maar-parlementslid-weerlegt-cowboyverhaal-hij-heeft-mij-geprovoceerd~acd98525/

En het andere klokje: https://palnws.be/2021/06/pvda-militant-die-dewinter-belaagde-is-in-2015-veroordeeld-tot-5-jaar-cel-wegens-zedenfeiten-met-minderjarige-jongens/