Heet hangijzer

MM900236531[1]Staatssecretaris Sleurs (N-VA) wil collaboratiedossiers openbaar maken

Vlaamse en Waalse collaboratiedossiers zullen in de toekomst openbaar toegankelijk zijn. Dat is alleszins de ambitie van staatssecretaris voor wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA). Aangezien de dossiers nog altijd onder de bevoegdheid van het College van Procureurs-generaal vallen, moet ze wel eerst nog het fiat krijgen van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Benieuwd naar het dossier van Hendrik De Man, Kop Van Eynde ) en co.  En vooral naar dat van Leopold III.

                      

foto niet geladen

 

9 gedachten over “Heet hangijzer

 1. Ben bang dat ze NOOIT openbaar zullen worden want dat over L3 zou wat veel op de voorgrond komen iets wat de reetlikkers zullen voorkomen en…veel te veel franskiljons bij betrokken.

 2. Geachte redactie,
  U noemt zelf een paar dossiers op waar u nieuwsgierig naar bent. Met mijn slecht karakter heb ik zo het gevoel dat “gevoelige dossiers” wel eens “verloren” geraakt zouden/kunnen zijn. Afwachten dus.

 3. Men zou zich beter bezig houden met de “echte collaborateurs” met Nazi Duitsland, en deze zijn te vinden in Londen en New York.
  http://henrymakow.com/2014/11/British-saved-hitler-from-German-army-coup.html

  Zie ook het boek : “Conjuring Hitler-How Britain and America made the Third Reich” van Guido Giacomo Preparata.
  Het zich gaan bezig houden met de “kleine vissen” leidt anderzijds wel de aandacht af, van wat er zich werkelijk achter de schermen heeft afgespeeld.
  In bijlage 2 bruggetjes van de webstek van Henry Makow(=een canadese jood) over de “Red Symphony” van Rakowski, die een kijk geven op wat er zich toen achter de schermen heeft afgespeeld. Zelfs als maar de helft ervan waar is, geeft het een onthutsend en gruwelijk beeld, van de achtergronden van WO II.
  http://www.henrymakow.com/000275.html
  http://www.savethemales.ca/000280.html
  Het feit dat de inhoud van de 2 voormelde teksten wordt doodgezwegen is veelzeggend. Als er dan toch wordt over gesproken wordt de inhoud belachelijk gemaakt!!!.
  Als er dan toch een dossier is waarvoor men zich moet interesseren is dat van de toenmalige administrateur generaal van de veiligheid van de staat, De Foy, die zich na WOII enkele jaren gaan laten vergeten is in Tanger.!!!
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Robert_de_Foy
  Er stellen zich dan ook vragen over dit initiatief van Sleurs van de NVA.
  Als Prof. geschiedenis moet Bartje De Wever toch weten wat er zich achter de schermen van WO II heeft afgespeeld!!
  De vraag is dan ook :”Wie is de werkelijke opdrachtgever van dit initiatief, en wat is het echte doel ervan??”.

  • Staatssecretaris Elke Sleurs de wil collaboratiedossiers openbaar maken…
   Ik denk dat er wel geen dossier over Leopold III nog zal te vinden zijn en Kop Van Eynde zal wel nooit zo ‘n dossier hebben gekregen.
   Het is inderdaad een schandaal dat de dossiers over deze periode, na 70 jaar, nog steeds niet toegankelijk zijn.
   En het gaat hier niet zozeer over de dossiers van enkele kopstukken maar wel van de vele duizenden kleinere vissen.
   Familieleden en nakomelingen van de toenmalige beklaagden, vorsers, wetenschappers, geschiedschrijvers krijgen geen toegang tot de dossiers.
   Door geen inzage te geven, hoopt men de zwartste periode van de 20ste eeuwse gerechtelijke geschiedenis van dit onland, blijvend te kunnen toedekken.
   De Waal en latere eerste minister Pholien vatte heel de repressierechtspraak samen in een onsterflijke uitdrukking: «une justice de rois nègres», waarmee hij doelde op de ongebreidelde macht van de krijgsauditeurs. Professor Wildiers sprak over «een juridische decadentie zoals ons land er nooit een gekend heeft».

   Waarde Lovenaar, uw verwijzingen naar internationale complotten, bij ongeveer ELK onderwerp dat hier te sprake komt, begint zo stilaan ‘n beetje lachwekkend te worden. Ik wacht met spanning op de verduidelijking over de NWO-betrokkenheid bij de relatief hoge novembertemperaturen hier bij ons…
   U schrijft: “Er stellen zich dan ook vragen over dit initiatief van Sleurs van de NVA” en De vraag is dan ook :”Wie is de werkelijke opdrachtgever van dit initiatief, en wat is het echte doel ervan??”.
   Voor zover dit mogelijk is zou ik u willen geruststellen: dat initiatief komt er niet als gevolg van wereldwijde complotten… ik zal u een tip geven: dat wereldwijde mag u begrenzen tot de provincie Limburg en het initiatief komt er niet zozeer omwille van de functie van staatssecretaris als wel omwille van de persoon Elke Sleurs.

   En terloops: Sleurs is en was geen lid van de Nationale Volksarmee van de DDR (= NVA) maar wel van de N-VA.

 4. Le Pays réel bloklettert het feit dat er 35 “ijzeren kruis”médailles” uitgereikt werden, maar… verzwijgt dat die gegeven werden aan… de SLECHTS 35 OVERLEVENDEN manschappen van een groep Walen die, bij aanvang van dat gevecht,.. Zeshonderdvijftig man !!! bedroeg.
  Zoiets is een mooi voorbeeld van een Pyrrusowerwinning 🙂

Reacties zijn gesloten.