Lucratori te salutant

De aankondiging van Obama zonder toestemming van het parlement ca. 5 miljoen illegalen te legaliseren verscheurt het land.  De Republikeinen kondigen harde tegenmaatregelen aan.  Hun fractieleider Mitch McConnell deelde Obama mee dat “het Congress zou handelen” als de president verder de wil van het volk naast zich neer zou leggen.  De gouverneur van Texas, Greg Abbot, wil naar de rechtbank trekken.

Om zijn beslissing door te drukken tegen de wil van de beide Kamers, bevolkt met een Republikeinse meerderheid, maakt Obama gebruik van een zgn.  „Executive Order“.  Dit geeft hem de mogelijkheid buiten het parlement wettelijke beslissingen te nemen op voorwaarde dat deze niet tegen de grondwet of andere wetten indruisen.  Tegelijkertijd kan een andere president ook deze beslissingen – zonder toestemming van de parlementen – doorzetten.

De VSA is een land van migratie, verklaarde Obama in zijn persmededeling.  Heel de wereld werd een land van migratie.  Met éénrichtingsverkeer.  Tot er niets meer te rapen valt in de ooit welvarende landen.  Kapot verrijkt. En dit omdat de linkse politici kiespotentieel in hen zien.

FT

3 gedachten over “Lucratori te salutant

  1. Barack, Lord of Obama, probeert gewoon een nieuwe vorm van democratie uit : de absolute presidentiële heerschappij. Niks mis mee want democratie is de beste van alle staatsvormen.

  2. De Obama reetlikkers in de EU zullen dit zeker niet onbenut laten om deze “maatregel” ook hier gedaan te krijgen (voor de zoveelste keer).

Reacties zijn gesloten.