EU in het verweer tegen de opwarming van de aarde

U heeft – conform de EU-directieven – een nieuwe waterkraan, een druppelende douchekop, een wc-spoelbak die de grote boodschap al na drie pogingen doet verdwijnen, spaarlampen in alle formaten en sterktes, een 900 watt stofzuiger die uw tapijt drie keer sneller doet verslijten?

Zet op uw volgend verlanglijstje een nieuwe waterkoker, een broodtoaster, een mixer, een rijstkoker, een frituurpot en een haardroger want ook die moeten vanaf 2015 / 2016 voldoen aan de EU-normen.  Ook zij zullen slechts mogen gebruikt worden indien zij het keuretiket van de EUSSR dragen met een maximaal vermogen van….   Laat u verrassen.   Misschien heeft uw schoonmoeder nog ergens krulspelden liggen die ze aan uw vrouw kan lenen zodat ze die ‘s avonds in haar haren kan draaien.  U doet dan sowieso het licht uit en dat is twee keer goed voor het milieu.

En uw spaarvarken kan met nog meer centjes gevuld worden want ook het vermogen van uw breedbeeld TV zal aan banden gelegd worden.  Kunt u misschien beter voor een vroege nacht opteren – zie hierboven – wees dus voorzichtig.
Ook de grote pc-schermen moeten het huis uit.  Koop gewoon een brilletje als u dan toch verslaafd bent aan Golfbrekers.

Als handige Harry komt u in de problemen want het gereedschap moet ook voldoen aan energiebesparende voorwaarden.  Zelfs de grasmaaier en de lichtjes en filter van uw aquarium mogen niet meer energie verbruiken dan de EU toestaat.

Tegen 2030 moet het elektriciteitsverbruik door toepassing van b.g. maatregelen met 30% dalen en bijgevolg zal de opwarming van de aarde afnemen.  Met als resultaat dat de EU zich dan terecht zorgen zal maken over de groeiende Arctische ijskap, die  een bedreiging zal vormen voor de fauna en flora in de noordelijke landen.

EUSSRStel u even voor hoeveel we kunnen besparen zonder dit EU-gedrocht dat zich bemoeit met huishoudtoestellen en ons intussen opzadelt met een onmogelijk te betalen instroom van armoezaaiers?

FT

Express

8 gedachten over “EU in het verweer tegen de opwarming van de aarde

 1. De Islam import dragen van de EUSSR allemaal een etiket van goedkeuring maar die verbruiken meer dan de meest super machtige stofzuiger !

  • Rene, toen ik nog OCMW raadslid was kwam er een dossier langs van een asielzoeker/ster die in de zomer een ongelooflijk hoge gasrekening had. Bij nader onderzoek bleek hij/zij het gebruik van de thermostaat niet te kennen, en zette daarom maar alle ramen en deuren open als het te warm werd. Gevolg: de verwarming bleef aanslaan. En dit is geen grap hé.

 2. Het maakt me niet uit wie het roept, maar opwarming van de aarde of nog geschifter: opwarming van het klimaat (wat ik bijna wekelijks voor m’n kiezen krijg als ik bv.
  hln.be of gva.be lees), kan PERTINENT NIET.
  Daarentegen is al jaren sprake van het zgn broeikaseffect wat zuiver met de atmosfeer(oftewel de dampkring) te maken heeft. Dat is een totaal andere discussie.
  Er schijnt op dit moment sprake te zijn van een daling van temperatuur.
  Dat en meer via deze link: http://tinyurl.com/oqjf6lb

 3. Wasmachienes en vaatwassers – ook de topmerken – worden al geruime tijd gemaakt om minder energie, water en zeep te gebruiken. Ze reinigen dan wel niet meer zoals het hoort en soms is nog een tweede beurt nodig, maar dat is slechts een bijkomstigheid.

 4. Heeft iemand intussen nog iets over de zure regen gehoord waarmee we, een tiental jaren geleden, mee om de oren werden geslagen?

 5. Ondanks het feit dat de EU er nog niet uit is hoeveel graden een augurk zich wat mag krommen om nog verkoopbaar te zijn, heeft ze toch maar met goed gevolg de gloeilamp afgeschaft. Nu gaat ze nog een stap verder in de redding van de wereld : in de toekomst worden de plastic zakjes gerantsoeneerd. Iedere burger mag per jaar nog 40 zakjes verbruiken. Over hoe ze de telling der zakjes in de praktijk gaat brengen kan ik u nog niet inlichten.

Reacties zijn gesloten.