“Healing”???

In alle poco media hoort en leest u hoe de toekomstige president der VSA, Joe Biden, het land weer bijeen wil brengen, de politieke splitsing overbruggen bij zijn “strijd voor de ziel van Amerika”, kortom de samenleving “genezen”. Wat daarbij vlot vergeten wordt is dat zijn partij, de Democraten, de laatste jaren niet bepaald uitblonken in verzoeningspogingen. Integendeel. Vae Victis.

Sleepy Joe, de sluimerende Joe, sloeg vooral in campagnetoespraken een heel andere toon aan. Ter herinnering: in 2012 toen hij en Obama om hun herverkiezing streden tegen de Republikeinen, m.n. Mitt Romney, een gematigde Republikein die zijn kritiek aan het adres van Trump niet spaart en zelfs bij de BLM-betoging mee opstapte en nu door de poco media als de énige “goede Republikein” afgeschilderd wordt.
Wel, tegen deze Mitt Romney, droeg Joe Biden niet bepaald fluwelen handschoenen. In 2012 toeterde hij voor een voornamelijk gekleurd publiek dat Romney hen “weer in kettingen” zou steken… En toen een zwarte journalist Biden vroeg waarom hij voor hem en niet voor Trump moest stemmen, verklaarde Biden doodleuk: “Als je er een probleem mee hebt te weten te komen of je voor mij of voor Trump bent, dan ben je niet zwart!” En deze man zou dus nu het tegenovergestelde van polarisering moeten voorstellen…

Na Trumps verkiezing tot president, vier jaar geleden, is juist de Democratische Partij sterk geradicaliseerd en droeg hun haat zonder schroom uit. In 2016 klonk nog de boodschap van First Lady Michelle Obama als reactie op verbale aanvallen van de tegenstrever: “When they go low, we go high”, waarmee ze wou aantonen dat de Democraten niet zo diep zouden zakken als de Republikeinen, dat ze daarboven stonden, integendeel zelfs. In 2018 tapte Obama’s voormalige justitieminister uit een ander vaatje: “When they go low, we kick them”…, waarmee aangetoond moest worden dat de Democraten definitief de fluwelen handschoen vervangen hadden door de bokshandschoen… “Dat is nieuwe Democratische Partij”, voegde hij eraan toe. En dat klopte als een bus.

Nancy Pelosi, de Democratische levende oppermummie van het parlement, verklaarde dit jaar de Republikeinen tot “staatsvijanden“. Haar partijgenote Maxine Waters ging zelfs zover op te roepen de leden van de Trumpregering in bv. restaurants, winkels, aan tankstations (verbaal?) aan te vallen, te confronteren, een relletje te organiseren, hen te verdrijven en luidkeels kenbaar te maken dat ze nergens meer welkom zijn. De toenmalige perswoordvoerster voor het Witte Huis, Sarah Huckabee Sanders, werd in Lexington, Virginia, samen met haar echtgenoot en zijn familie uit het restaurant gegooid… Sarah en echtgenoot gingen per kerende terug naar huis. De schoonfamilie trok naar een ander restaurant… waar ze achtervolgd werden door de eerste restaurantuitbater met een opgetrommelde linkse meute. Sarah werd de eerste perswoordvoerster van het W.H. die bescherming van de geheime diensten kreeg.

Op een dergelijke manier willen nu enkele linkse extremisten der Democraten met de medewerkers van de Trumpregering afrekenen. Vooral dan de wraakengel Alexandria Ocasio-Cortez, inmiddels bekend als “AOC”, zij wil zo een zwarte lijst laten opstellen. In een tweet schreef ze: “Maakt er iemand een lijst van deze Trump-kruipers voor het tijdstip wanneer ze proberen hun mede-schuld af te zwakken of te ontkennen? Ik voorspel met grote waarschijnlijkheid vele uitgewiste tweets, geschriften en foto’s…”

Dit is ze, de schrik van vriend en vijand, die geen enkele straffe uitspraak uit de weg gaat “Beëindig de slavernij: stem voor de Democraten”!

Opruiing???