Luister naar mijn woorden…

… maar kijk niet naar mijn daden

Naar verluidt zou het slechts om een symbool gaan. Dé sjerp van de burgemeester. Vanaf 1 november kan een burgemeester voluit getuigen over de onlosmakelijke band met Vlaanderen door een geel-zwarte sjerp te dragen bij het vervullen van zijn ambt… Kàn. Moét echter niét.

Het was de actie uit het Vlaamse ­regeerakkoord die vorig jaar op het N-VA-toetredingscongres het luidste applaus kreeg: de optie voor burgemeesters om een zwart-gele sjerp te dragen, in plaats van de klassieke driekleur. Sinds 1 november mogen burgemeesters ­officieel de Vlaamse versie, die schepenen al droegen, omgorden.

Blijkt dat er nog maar één burgemeester zo driest geweest is een geel-zwart symbool te bestellen. Eén. Wie: weten we niet. En neen, het is niet Bart De Wever, want die draagt naar verluidt nooit een sjerp. Terwijl de N-VA 51 burgemeesters telt.

Dat de tsjeven hierover een mosselhouding aannemen verbaast ons niet, maar van de N-VA hadden we toch iets anders verwacht.

 ‘Nu nodeloos een nieuw lint kopen is een miskenning van de reële problemen van vandaag’, besluit Joachim Coens, CD&V-voorzitter en burgemeester van Damme.

Waar corona al goed voor is… Patriottisme verdwijnt bij een virusbesmetting…

Verneem meer…