Harvey Weinstein had zich eruit kunnen lullen…

U weet wel, dé Harvey Weinstein, het Hollywood-monster dat zowat de helft der vrouwen, die zijn pad kruisten, levend verslond. Wel, die Harvey Weinstein, had er zonder veel kleurscheuren kunnen vanaf komen… als hij zich als vrouw had “geuit”, met valse wimpers, make-up, pruik, beha met net-echt-borsten, glitterende vrouwenkleren en stiletto’s in de rechtbank was verschenen. Want “trans”-zijn betekent een vrijgeleide van vervolging.

Bijgevolg geen #MeToo-verwijten en mocht een ouderwetse rechter hem toch tot een boetedoening veroordeeld hebben, dan zou hij zij in een vrouwengevangenis alle snoepjes gratis gepresenteerd gekregen hebben.

Alle gekheid op een stokje: we kennen Weinstein niet, hebben er totaal geen affiniteit mee of hij nu een brave huisvader of een geile bok is. Heel het Hollywoodgedoe interesseert ons voor geen meter. Opvallend is wel hoe de Hollywoodelite aan zijn voeten lag… en plotseling, jàren na de vermoedelijke seksuele uitspattingen, deze hem even nadrukkelijk afviel.

Sic transit gloria mundi, zou de Antwerpse burgemeester eraan toegevoegd hebben.