Had Filip Dewinter dan toch gelijk?

IS: terug naar de hoogdagen van de Islam

Jihadisten willen ook Spanje ‘terug’

Dat het de Islamitische Staat, voorheen bekend als ISIS, menens is, mag wel duidelijk zijn uit hun daden. Maar hoe groot zien die fanatieke jihadisten het eigenlijk?

De bijzonder gewelddadige ‘strijders’ van de IS, Islamitische Staat, houden lelijk huis in grote delen van Syrië en Irak en hebben intussen al een zogenaamd kalifaat uitgeroepen. Een kalifaat kan je nog het best vergelijken met wat in het Westen een keizerrijk zou genoemd worden, maar dan onder leiding van een religieuze leider, in dit geval een kalief.

Er circuleren er via het internet een heel aantal verhalen en artikels over wat de IS met hun kalifaat van plan zijn en vooral over hoe groot dat dan moet worden. Volgens de overlevering moet dat kalifaat alle moslimbroeders en –zusters ter wereld verenigen. De meest fanatieke moslims vinden ook dat de islam de enige, echte godsdienst is en zien dus als einddoel een kalifaat dat de hele wereld omvat.

Lees verder…

 

6 gedachten over “Had Filip Dewinter dan toch gelijk?

 1. De LRA (Lord’s Resistance Army) van Joseph Kony in Uganda beroept zich ook op de 10 geboden vh christendom. Toch voelt iedereen aan dat het gewoon onchristelijke misdadigers zijn. Zo ook deze kerels: als de islam er niet was als excuus, zouden ze wel een filiaal van de maffia of van de Hells Angels oprichten om kunnen te vechten.
  Benieuwd wanneer Turkije gaat aansluiten: ze hebben nooit geprotesteerd op de ontvoering van tientallen Turken uit hun ambassade in Syrie, een teken van steun.
  Overigens denk ik dat de onthoofding van Foley niet echt gebeurd is.

 2. Het zou me niet verwonderen indien indien Wouter Van Besien aan het debat zou deelnemen , hij in dezelfde klederdracht als Abou Bim Bam op TV zou verschijnen . Hij zou daarmee zijn solidariteit , begrip , verdraagzaamheid en zijn wil tot integratie onderstrepen .
  Ik denk ook dat Raymond een uiterst brave mensch is . Hij gelooft zomaar niet dat Foley inderdaad werd onthoofd en geeft daardoor IS nog een beetje krediet.
  We beste Raymond ik “geloof ” dat wel , na al die you tuubekes die ik heb gezien van onthoofdingen , massa execusies , afgesneden hoofden , gespiest op palen , gekruisigde mensen ! Dus acht ik die troep sadisten wel in staat om een journalist op die gruwelijke wijze te vermoorden , trouwens een hoofdje meer of minder ! Het grootste sadistisch krapuul met hun verziekte geesten heeft zich nu aangesloten bij de IS club. Het moet de aandacht vragen van de ganse wereld om dat uitschot tot de laatste man te vernietigen.

  htt : // http://www.dagelijksestandaard.nl /2014/ 07.isis-pleegt-genocide-en-is-er-trots-op

 3. Geachte Redactie,
  Vertel eens wààr Jullie nog dat prentje van Liebig gevonden hebben aub. het is reeds +50 jaar oud. (Fikken is niet nieuwsgierig hoor: hij weet graag alles) 🙂

 4. Ik ben nog altijd hoopvol voor het feit dat ze Abou Bim Bam hebben opgesloten inplaats van onze Filip , wegens racisme , onbegrip , onverdraagzaamheid enz …
  Ik denk zelfs zeer tegen de zin van het Youssef Le blanc centrum en de groen rode rakkers.

Reacties zijn gesloten.