Grof geld

csempesz-rsz

Zowel Duitsland,  Oostenrijk als Slovakije  hebben grenscontroles ingevoerd – Polen zal waarschijnlijk volgen – en het befaamde hek van Orban is bijna af , resp. verstevigd.   De grensovergang Röszke was tot enkele dagen geleden de draaischijf van mensensmokkel richting Oostenrijk en/of Duitsland.

Een undercover journalist van Blikk, het grootste Hongaars (volks)dagblad schreef dat mensensmokkelaars aan de Hongaars-Servische grens het fenomenaal bedrag van HUF 4 miljoen (12.000 euro!) per uur verdienen met hun handel.  In het inmiddels beruchte Röszke aan de grens met Servië kon hij vast stellen dat vreemde criminelen immigranten in auto’s met valse nummerplaten laadden, vervolgens met hen naar de parking van het grootste shoppingcenter van Boedapest reden waar immigranten met bestemming Oostenrijk aan andere smokkelaars overhandigd werden.

De journalist werkte undercover mee met de smokkelaars die “vergaderden” op een parking in de buurt van een tankstation aan de M5 autostrade.   Hij kreeg de opdracht van een slecht Engels sprekende vreemdeling vijf mensen mee te  nemen naar het shopping center.  Ieder moest 1000 euro betalen; 200 euro verdween in de handen van de “co-ordinator” voor de lift.

Op de parking stonden 6 à 8 versleten auto’s, enkele zonder nummerplaat.  Ze zouden pas een nummerplaat krijgen als ze op missie vertrokken, zo kreeg hij te horen.  De wagens werden nokvol gevuld, kinderen liggend dwars over de schoot van de inzittenden op de achterbank en andere in de kofferruimte.  Elk uur werden zo’n 60 immigranten in auto’s gepropt, wat neerkomt op een totaal van 12.000 euro (bijna HUF 4 miljoen) per uur voor de “co-ordinator”.
Vanuit Boedapest werden ze door andere smokkelaars naar Oostenrijk gebracht.  “Ze kunnen ongestoord werken, wetende dat de politie geen tijd heeft om hen te controleren.  Bovendien, die heeft er eigenlijk niets op tegen vermits ze blij zijn dat ze van de verstekelingen vanaf zijn.”
Blikk heeft de politie op de hoogte gebracht.

Nvdr: Misschien plaatst men ooit nog een standbeeld – of een herdenkingsplaat mocht hij “onverwacht” komen te overlijden – voor Orban.  Hij blijft zijn land en volk verdedigen.  Hij kreeg zelfs steun uit onverwachte hoek. Een Hongaars links weekblad ziet hem echter als de baarlijke duivel:

image

Hungary Today